Met Dejmon novim filmom osvojio Kan: Ovacije i kritike predviđaju Oskara (VIDEO)

14.07.2021

05:30 >> 05:56

0

Autor: Dejan Ćirić

Kao zanimljivost, mediji prenose da se holivudski glumac na festivalu ponašao kao sav običan svet - ljubazan, nasmejan, spreman da se fotografiše sa fanovima

Met Dejmon novim filmom osvojio Kan: Ovacije i kritike predviđaju Oskara (VIDEO)
Met Dejmon - Copyright Profimedia

Petominutne ovacije nakon premijere filma “Stillwater” dirnule su do suza glavnog glumca ovog ostvarenja, Meta Dejmona, koji igra očajnog oca u pokušaju da spase ćerku optuženu za ubistvo.

Ovim ostvarenjem u Kan se vratio reditelj Tom Mekarti, prvi put nakon hvaljenog ostvarenja “Spotlight“ (Pod lupom), za koji je osvojio Oskara.

Da bi što vernije dočarao lik radnika naftne platforme u Oklahomi, Bila Bejkera, oca koji žrtvuje sve da bi pomogao oslobođenju ćerke iz francuskog zatvora, pošto su je osudili za ubistvo koje je navodno počinila dok je boravila u toj zemlji kao studenat na razmeni, Dejmon je proveo “apsolutno kritično vreme” u istraživanju karaktera osoba koji imaju potpuno suprotne stavove od njega, rekao je glumac u Kanu.

Film “Stillwater”/ Profimedia

Prema pisanju stranih medija, jedna od smešnijih scena u filmu je kada Metov lik jedna francuskinja pita da li je glasao za Trampa, na šta je on odgovorio da nije samo zato što ga je prethodno krivično delo sprečilo da glasa. Upravo na tu scenu se osvrnuo i Dejmon, rečima:

– Bejker bi apsolutno podržao Trampa. Ti momci se ne izvinjavaju zbog toga što jesu – rekao je glumac.

Na konferenciji za medije, Met Dejmon je ispričao da su tokom priprema za snimanje, reditelj i on provodili vreme u Oklahomi sa pomalo neotesanim i grubim likovima, koji su u naftnoj industriji i koji svi do jednog podržavaju bivšeg američkog predsednika. To mu je, kako je kazao, otvorilo oči i pomoglo da izgradi karakter oca kog je izneo na velikom platnu.

– Bili su, doduše, divni prema nama. Ali otiđite kod njih na roštilj i videćete, u jednom trenutku pojaviće se gitara i počeće da se pevaju crkvene pesme – dodao je glumac koji je otvoreno kritikovao Trampa nazivajući ga “apsolutno odvratnim”.

Met Dejmon, Kan 2021/ Profimedia

Budući da su se u pojedinim kritikama pojavili i komentari o tome da film, između ostalog, vrlo argumentovano donosi i to kako svet trenutno gleda na Ameriku, šta se oseća i misli prema toj zemlji, reditelj Mekarti je negodovao rečima da ipak misli da se stvari ne mogu generalizovati.

Bez obzira na to, sudeći po već objavljenim kritikama, Dejmon bi zbog uloge u ovom filmu mogao ponovo ući u trku za Oskara, što bi bila četvrta nominacija za ovog glumca nakon filmova “Marsovac” (2015), “Invictus” (2009) i “Dobri Vil Hanting” (1997).

Kao zanimljivost, mediji prenose da se holivudski glumac u Kanu ponašao “kao sav običan svet” – ljubazan, nasmejan, spreman da se fotografiše sa fanovima i deli autograme.

Met Dejmon, Kan 2021/ Profimedia

S druge strane, Mekarti se dohvatio mikrofona u dvorani, odmah nakon premijere filma, što nije uobičajeno.

– Prezadovoljan sam što sam ovde, toliko sam bio pod uticajem kinematografije ove zemlje i Evrope, i zadovoljstvo je predstaviti film ovoj neverovatnoj publici u ovom kultnom pozorištu. To je sve što mogu da smislim u ovom trenutku – izjavio je reditelj.

Pročitajte još

Ovaj dramski triler trebalo bi da se od 30. jula nađe na repertoarima američkih bioskopa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike