Krivična prijava zbog "Južnog vetra 2": Objavljen snimak na Jutjubu

16.11.2021

09:13

0

Kako se sumnja, on je prethodno neovlašćeno ostvarenje snimio u bioskopu i na taj način omogućio skidanje i gledanje ovog filma većem broju osoba

Krivična prijava zbog "Južnog vetra 2": Objavljen snimak na Jutjubu
FLJ_1006 - Copyright Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala SBPOK-a, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podneće krivičnu prijavu protiv sedamnaestogodišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević
 

On se tereti da je, bez dozvole nosioca autorskog prava, na svom Jutjub kanalu objavio domaći igrani film "Južni vetar 2" koji je, kako se sumnja, prethodno neovlašćeno snimio u bisokopu i na taj način omogućio skidanje i gledanje ovog filma većem broju osoba.

U međuvremenu, film "Južni vetar: Ubrzanje", za manje od dve nedelje prikazivanja, prestigao je sve rekorde sa čak 400.000 gledalaca. Tim povodom, večeras u Kulturnom centru u Novom Pazaru ekipa filma zajedno sa distributerskom kućom Taramount film proglasiće srećnog dobitnika vredne nagrade koji će pritom imati mogućnost da se pojavi i u seriji "Južni vetar" čije snimanje počinje na proleće zajedno sa Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Jovanom Stojiljković, Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnim ulogama.

24sedam/Goran Sivački
 

Istovremeno, euforija se širi i regionom gde su tokom prethodne nedelje postignuti do sada nedostižni rezultati od ukupno 93.145 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja. Naime, "Južni vetar" je u distribuciji Blitz Film & Video u Hrvatskoj pogledalo 46.263 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja čime je postao najbolje otvaranje domaćeg i regionalnog filma u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini Blitz Film & Video je u distribuciji napravio istorijske rezultate te je ‘Ubrzanje’ u prvom vikendu pogledalo 38.805 gledalaca. Slovenija je takođe zabeležila veliki rekord sa 8.017 gledalaca što je najbolje otvaranje regionalnog filma svih vremena.

24sedam/Goran Sivački
 

Ovim rezultatima, film u produkciji Miloša Avramovića, Miloša Biković, Tatjane Žeželj Gojković i Miodraga Radonjića u partnerstvu sa Telekom Srbija uz podršku Ministarstva Kulture i Filmskog Centra Srbije prestigao je globalne blokbastere poput nastavka megapopularne franšize "Nije vreme za umiranje", "Paklene ulice 9", "Venom 2" kao i velikih domaćih hitova koji su prikazivani u 2021. godini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam / MUP

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike