Poznat datum beogradske premijere „Južnog vetra 2“: Pogledajte kako se snimao film (FOTO/VIDEO)

26.10.2021

12:54

0

Autor: Dejan Ćirić

Akcija počinje nakon uvodne trećine i traje gotovo bez prekida do odjavne špice. Svaka sledeća scena je zahtevnija i spektakularnija od prethodne. Sve to do finala koje pomera granice u produkciji, scenografiji, kaskadama...

Poznat datum beogradske premijere „Južnog vetra 2“: Pogledajte kako se snimao film (FOTO/VIDEO)
FLJ_7168 - Copyright Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević

Posle više od tri godine isčekivanja, Maraš, Baća, Sofija i Luka se vraćaju u jednoj potpuno novoj i apsolutno neočekivanoj avanturi.

Premijera filma „Južni vetar 2“ zakazana je za 2. novembar u Kombank dvorani, a od 4. novembra film ulazi u bioskope širom regiona.

„Ubrzanje“ je punokrvni bioskopski triler, a sam naslov nastavka već ukazuje na još dinamičniji i produkciono zahtevniji film. Pun akcionih scena, neočekivanih zapleta, i još dramatičnijih obrta, nastavak „Južnog vetra“ predstavlja avanturu, dramaturški kompleksniju i neizvesnu.

Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević
 

Akcija počinje nakon uvodne trećine i traje gotovo bez prekida do odjavne špice. Svaka sledeća scena je zahtevnija i spektakularnija od prethodne. Sve to do finala koje pomera granice u produkciji, scenografiji, kaskadama.

„Ubrzanje“ prati karijeru harizmatičnog Petra Maraša, glave mafije iz beogradskog podzemlja, koji u nastavku priče biva prinuđen da se ponovo vrati na ulicu i okrvavi ruke kada njegov rođeni brat upadne u nevolju.

Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević
 

Fenomen „Južni vetar“  u svom prvom delu iz 2018. godine uzdigao se na nivo blokbastera, koji je srušio sve rekorde kao najgledaniji igrani film za prethodne dve decenije na Balkanu i u svim državama nekadašnje Jugoslavije. Kako se kasnije razvio u TV seriju, neizbežno je postao i najgledanija TV serija sezone 2019/2020 u čitavom regionu.

Iza ovog filma stoje produkcije Režim i Telekom Srbija, u koprodukciji sa Archangel Digital Studios, Film District, Archangel Digital i Telefilm (Hrvatska).  

Lokacije snimanja

2020. godine, ekipa filma snimala je 6 nedelja u istočnoj Srbiji, na lokacijama u Knjaževcu i okolini, gde je poznata glumačka i autorska ekipa uradila veliki broj scena koje će publiku sigurno ostaviti bez daha.

Nakon Knjaževca, snimanje se nastavilo u Beogradu i okolini. Deo snimanja održano je u Hrvatskoj, uz podršku Grada Kastva, gde je takođe smešten jedan deo radnje filma.  Pored srpskih filmskih radnika, ekipu na snimanju filma činili su filmski profesionalci iz Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske.

Muzika u filmu

Kompozitor muzike je Aleksandar Ranđelović koji je još jednom uložio poseban napor u komponovanje muzike za film, a koja je od početka bila poseban fokus i izuzetno bitan deo „Južnog vetra“.

Publiku očekuje i nova pesma Slobodana Veljkovića Coby-ja koji je za nastavak filma ostvario saradnju u novoj numeri sa bugarskim autorom Kriskom. 

Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević
 

Kako se značajan deo akcija u filmu dešava u Bugarskoj, deo soundtracka u filmu je i numera poznate bugarske izvođačice Galene.

Glavni likovi

Petar Maraš

Uz veće povlastice, koje je izborio, ide i veća odgovornost. Ipak, Petar pokušava da nadigra game mastera i izađe iz igre zbog straha za porodicu kojoj je privržen. Petrovi računi iz prošlosti moraju biti naplaćeni a igra se značajno ubrzala.

Baća

Baća, kao Petrov najbolji prijatelj, je uvek uz njega, na svoj prepoznatljiv i šarmantan način. I ovoga puta će Baća potvrditi Petru da uvek može da računa na njega.

Sofija Maraš

Sofija se odlukom da ponovo bude uz Maraša, da Luka, ona i Petar budu porodica, vratila životu ispunjenim brigom od koga je isprva pobegla. Ipak, Sofija ovoga puta odlučuje da uzme stvar u svoje ruke.

Južni vetar 2: Ubrzanje Promo/Nemanja Miščević
 

Nenad Maraš

Nenad Maraš u svom starijem bratu, Petru, vidi uzor i ideal. Čak iako je Petar pokušao da ga zaštiti i izdvoji iz sveta kome on pripada, Nenad, baš kao i njegov brat ranije, pravi pogrešan izbor što vodi daljem urušavanju porodice Maraš.

Angel

Izmeštanje radnje iz gradskog miljea, sa beogradskog asfalta, u ruralne predele otvara vrata sveta koji se čini snanolikim. U tom svetu ne važe uzusi na koja smo mi navikli već Angelova pravila.

Kiril

Kiril iako pripada svetu u koji se upliću Petar, Nenad i Maraš od njega odstupa, prelazeći na onu stranu koja mu se čini ispravnijom.

Čavdar

Računi Petra Maraša iz prošlosti moraju biti naplaćeni i krug, koji je ovoga puta zavrteo Čavdar, se neće zatvoriti dok ne bude namirena izreka “Oko za oko, zub za zub”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike