Miodrag Radonjić za 24sedam iz Pule: Emotivni utisci sa svetske premijere filma „Južni vetar 2“

21.07.2021

07:52

0

Autor: Dejan Ćirić

Sa scene se vidi i more, pa je uz zvezdano nebo, sjajnu publiku i poseban ambijent ceo događaj bio zaista spektakularan i predivan, što svakako u čoveku izaz

Miodrag Radonjić za 24sedam iz Pule: Emotivni utisci sa svetske premijere filma „Južni vetar 2“
Copyright Miodrag Radonjić na premijeri filma "Južni vetar 2" u Puli Promo/Nemanja Miščević

Nastavak jednog od najgledanijih filmova tokom proteklih godina kako u Srbiji, tako i u regionu, „Južni vetar – Ubrzanje“ 19. jula je imao svoju svetsku premijeru u Puli, na čuvenom filmskom festivalu, pred prepunom Arenom. Publika je novo ostvarenje Miloša Avramovića dočekala sa ovacijama, kao i glumačku ekipu koju su predvodili Miloš Biković i Miodrag Radonjić, sada već legendarni Maraš i Baća iz ovog filma i istoimene serije.

Premijera fillma “Južni vetar 2” u Puli Promo/Nemanja Miščević

Prikazivanje filma pratilo je ogromno interesovanje publike na festivalu, ali i velikog broja regionalnih i svetskih medijskih ekipa.

Premijera fillma “Južni vetar 2” u Puli Promo/Nemanja Miščević

Autorska ekipa filma na čelu sa rediteljem Milošem Avramovićem, scenaristom Petrom Mihajlovićem i glumcima Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Anastasiom Everall i Nenadom Herakovićem se nakon projekcije poklonila publici u pulskoj Areni, a jedan od glavnih protagonista u ovom ostvarenju, Miodrag Radonjić je za portal 24sedam podelio svoje utiske sa premijere koja je na njega ostavila snažan emotivni utisak.

– Atmosfera u Puli je zaista bila sjajna, pre svega me je obradovalo to što smo, čim smo došli, saznali da je premijera rasprodata nekih pet, šest dana ranije, i to ukazuje da očigledno ovde postoji veliko interesovanje publike za naš film. Samo veče premijere je bilo više nego impresvino i poseban je osećaj kada stojite na toj čuvenoj sceni gde su decenijama unazad najveća imena jugoslovenske kinematografije predstavljala svoja ostvarenja i primala nagrade. Sa scene se vidi i more, pa je uz zvezdano nebo, sjajnu publiku i poseban ambijent ceo događaj bio zaista spektakularan i predivan, što svakako u čoveku izaziva najlepše emocije. Posebno sam ponosan na to što je „Južni vetar“ na jedan način dobio karakter regionalnog filma, jer ga vole i gledaju mnogi van Srbije, a svetska premijera u Puli govori u prilog toj činjenici – rekao je Radonjić.

Miloš Biković i Miodrag Radonjić na premijeri filma “Južni vetar 2” Promo/Nemanja Miščević

„Južni vetar 2 – Ubrzanje“ je jedini film iz Srbije koji je prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa u sklopu međunarodne selekcije Pulskog festivala.

Pročitajte još

Premijera filma pred domaćom publikom očekuje se do kraja godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike