Marašev pakt sa đavolom: Poznato kada „Južni vetar 2“ stiže u domaće bioskope

19.10.2021

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Posle velikog uspeha filma i serije u regionu i u Rusiji, ekipa se ne zaustavlja. U planu su tri sezone serije i tri nastavka filma, u kojima će priča o Petru Marašu doći ko kraja

Marašev pakt sa đavolom: Poznato kada „Južni vetar 2“ stiže u domaće bioskope
Promo/Nemanja Miščević

U prvom trejleru za “Ubrzanje” vidimo produkcijski do sada neviđene scene, ali i naznaku zapleta koji će publiku držati u neizvesnosti do poslednjeg kadra.

Pored već dobro poznate glumačke ekipe predvođene Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Jovanom Stojiljković, Predragom Mikijem Manojlovićem i Aleksandrom Berčekom, u “Ubrzanju” nas čeka i povratak Luke Grbića koji tumači lik brata Petra Maraša, baš kao i mlade britanske zvezde Anastasie Everall. Međunarodnu postavku dopunjavaju i glumci iz Bugarske Marijan Valev i Zahari Baharov.

Promo/Nemanja Miščević
 

“Film Južni vetar 2 - Ubrzanje” sniman je na lokacijama u istočnoj Srbiji, kao i vrlo nepristupačnim terenima na granici sa Bugarskom.

- Ubrzanje koje stoji u naslovu nije samo bukvalno, već ima više značenja. Naš glavni junak, Petar Maraš je na kraju serije sklopio pakt sa đavolom što sada dolazi na naplatu. Ulozi su veći, opasnost je veća, našem junaku otkucava sat. Ubrzanje sugeriše borbu sa vremenom, borbu za plan B, za opstanak, bezbednost porodice - kaže reditelj Miloš Avramović.

Promo/Nemanja Miščević
 

Za razliku od prvog dela u kojem je scenarista i reditelj preneo svoje iskustvo odrastanja na beogradskim ulicama devedesetih godina, u drugom delu Avramović s već izgrađenim karakterima ide korak dalje i donosi nam još uzbudljivije scene i visoku produkciju koja, pored krimi priče, sadrži elemente „road movie“ žanra i avanture.

- Mislim da je bolji film od prvog dela. Naravno, postoji emotivna veza s prvim delom, načinom na koji je nastao, saradnjom sa pokojnim Glogijem i on će uvek biti poseban kako god se sve razvijalo. Ovo je objektivno bolji film, ovo je torpedo - tvrdi reditelj.

Promo/Nemanja Miščević
 

Posle velikog uspeha filma i serije u regionu i u Rusiji, ekipa projekta „Južni vetar“ ne zaustavlja se. U planu su tri sezone serije i tri nastavka filma, u kojima će priča o Petru Marašu doći ko kraja.

Film „Južni vetar 2“ će se u bioskopima širom Srbije naći od 4. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi