Suzana Petričević govori najlepše stihove srpskog pesništva u Gvarneriusu

05.10.2021

09:20

0

U okviru muzičkog dela programa sopran Dubravka Nestorov, uz klavirsku saradnju pijaniste Borislava Nestorova, izvešće najlepše numere Petra Krstića, Vasilija Mokranjaca, Zorana Hristića, Stevana Stojanovića Mokranjca...

Suzana Petričević govori najlepše stihove srpskog pesništva u Gvarneriusu
Copyright Promo / Gvarnerius

Veče srpske muzike i poezije pod nazivom "Sudbina umetnika II, Srbija" biće održano 7. oktobra u 19 časova u Ustanovi Gvarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije. 

U okviru muzičkog dela programa sopran Dubravka Nestorov, uz klavirsku saradnju pijaniste Borislava Nestorova, izvešće najlepše numere Ljubice Marić, Miloja Milojevića, Petra Krstića, Konstantina Babića, Vasilija Mokranjaca, Zorana Hristića i Stevana Stojanovića Mokranjca, dok će dramska umetnica Suzana Petričević govoriti najlepše stihove proslavljenih imena srpskog pesništva - Desanke Maksimović, Laze Kostića, Mire Alečković, monahinje Jefimije i Duška Radovića.

Dubravka Nestorov, sopran, rođena je u Zrenjaninu. Diplomirala je 2000. na FMU u Beogradu u klasi Irine Arsikin, a magistirala na istom fakultetu 2009. u klasi Nikole Kitanovskog. Od 2011. radi sa Oliverom Miljaković u Beču. Debitovala je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 2003. ulogom Mizete u operi "Boemi" Đ. Pučinija.

Promo / Gvarnerius
Dubravka i Borislav Nestorov

Od tada nastupala je na sceni istog pozorišta i u to u ulogama: Rozina (Rosinijev "Seviljski berberin"), Laureta (Pučinijev “Đani Skiki”), Dona Ana (Mocartov “Don Đovani”), Neda (Leonakavalovi “Pajaci”). Takođe, nastupala i u glavnoj ulozi u operi "Mandragola" Ivana Jevtića u teatru Madlenianum. Pored operskog, angažovana je i u dramskom pozorištu. U teatru Madlenianum nastupa u mjuziklu "Jadnici". U JDP nastupala u predstavi "Leons i Lena", u okviru festivala Belef učestvovala je u hip hop operi "Zemlja sreće" i u Narodnom pozorištu glumi u predstavi "Figarova ženidba i razvod".

Borislav Nestorov, pijanista, član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije, rođen je u Beogradu gde je završio nižu i srednju muzičku školu. Godine 1983. započeo je studije klavira na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Konstantina Bogina. Diplomirao je u klasi istog profesora 1988. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavao se na "Academia di perfezionamente" u Portogruaru (Italija), kao i na Konzervatorijumu Franc Šubert u Beču, u klasi profesora Leonida Brunberga. Kao solista je nastupao u zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Italiji, Austriji, Čehoslovačkoj, Francuskoj…  

Pixabay
 

Dramska umetnica Suzana Petričević diplomirala je na FDU u Beogradu u klasi profesora Minje Dedića, na odseku za glumu. Tehniku glasa usavršavala je u srednjoj muzičkoj školi "Kosta Manojlović" na odseku za solo pevanje. Članica je Drame Narodnog pozorišta od 1982.godine.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada. U Narodnom pozorištu ostvarila se u ulogama: Nane u "Kabare kod B. Brehta", Vesne u komadu "Krtičnjak", Koštane u "Koštani", Mlađane u "Žene u narodnoj skupštini" i mnogim drugim. Igrala je i u Ateljeu 212, Pozorištu "Boško Buha", kao i na filmu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike