Muzika i suze umesto minuta ćutanja: Beogradska filharmonija se veličanstvenim koncertom oprostila od Ivana Tasovca (VIDEO)

02.10.2021

06:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Orkestar je specijalno ovim povodom izveo Valcer broj 2 Šostakoviča, a uz prve taktove produkcijski tim Beogradske filharmonije je u salu Kolarca uneo veliki transparent na kome je pisalo „Beogradska filharmonija voli Tasu“

Muzika i suze umesto minuta ćutanja: Beogradska filharmonija se veličanstvenim koncertom oprostila od Ivana Tasovca (VIDEO)
Copyright Beogradska filharmonija

Povodom iznenadnog gubitka voljenog direktora, Beogradska filharmonija se sinoć na veličanstven način oprostila od Ivana Tasovca posvetviši mu koncert na Kolarcu, uz ovacije dirnute publike.

Šef dirigent Gabrijel Felc se na početku obratio publici rečima da će umesto minuta ćutanja Beogradska filharmonija svom Tasi pokloniti ono za šta je živeo – a to je muzika.

Beogradska filharmonija Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Orkestar je specijalno ovim povodom izveo Valcer broj 2 Šostakoviča, a uz prve taktove produkcijski tim Beogradske filharmonije je u salu Kolarca uneo veliki transparent na kome je pisalo „Beogradska filharmonija voli Tasu“.

Filharmoničari su u suzama odsvirali kompoziciju, a ganuta publika pozdravila je ovacijama ovaj gest.

Beogradska filharmonija Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Ostatak koncerta je bio u znaku muzike Dmitirja Šostakoviča, uz nastup vrsnog violončeliste Johanesa Mozera. Nakon Šostakovičeve simfonije broj 10, publika je nagradila muzičare i dirigenta Felca desetominutnim ovacijama.

Koncertu su prisustvovali Premijerka Srbije Ana Brnabić sa partnerkom Milicom, Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, prijatelji Filharmonije Dan Tana, Princeza Jelisaveta Karađorđević i mnogi drugi.

Beogradska filharmonija Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Legendarnom vizionaru, prijatelju svih muzičara i filharmonijske publike, orkestar ne posvećuje samo večerašnji koncert već i svaki naredni koji bude odsvirao, kako na Kolarcu, tako i u budućoj dvorani Beogradske filharmonije za koju je Tasovac živeo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike