Amazon snima najskuplju seriju u istoriji televizije

20.04.2021

16:01 >> 15:27

0

Autor: Dejan Ćirić

TV platforma za prvu sezonu Gospodara prstenova planira da potroši oko 465 miliona dolara

Amazon snima najskuplju seriju u istoriji televizije
Copyright Gospodar prstenova / Profimedia

Prva velika serija Amazona, koja govori o uzdizanju velike sile kraljevstva, biće najskuplja u istoriji televizije, ostavljajući iza sebe „Pacifik“ i „Igru prestola“.

Američka TV platforma Amazon za snimanje prve sezone serije „Gospodar prstenova“ planira da potroši oko 465 miliona dolara, prenosi Varajeti navode Radija Novi Zeland. Izvori su potvrdili da je zaista reč o toj pozamašnoj sumi, mada ona uključuje i troškove za lansiranje serije, koja će verovatno imati nekoliko sezona.

Profimedia

Budžet „Gospodara prstenova“ daleko premašuju druge skupe TV projekte, poput serije HBO „Igra prestola“, „Pacifika“ i Eplove „Jutarnje emisije“, koje sve koštaju otprilike 15 miliona dolara po epizodi. Prethodne procene za „Gospodara prstenova“ bile su da je budžet za proizvodnju 500 miliona američkih dolara za više sezona, ali se nisu pominjali troškovi od 250 miliona dolara samo za autorska prava naslednika pisca Dž. R. R. Tolkina.

Serija se već uveliko snima na Novom Zelandu.

– Ovo je fantastično! Ovo će biti najveća televizijska serija ikada napravljena – rekao je Stjuart Neš, ministar za ekonomski razvoj i turizam, za Radio Novi Zeland.

Promo/Delfi

Varajeti je objavio vest o seriji još 2017. godine, ali su detalji od tada oskudni. Priča se da će se radnja odvijati hiljadama godina pre događaja iz „Gospodara prstenova“ i „Hobita“ i da će vratiti obožavaoce u eru u kojoj su kovane velike sile – kraljevstva su se uzdizala i padala.

Pročitajte još

U seriji će se naći i najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolkinovog pera, preteći da će pokriti ceo svet mrakom. U glumačkoj ekipi su Robert Aramajo, Ovan Artur, Nazanin Bonijadi, Tom Badž, Morfid Klark, Ismael Kruz Kordova, Ema Horvat, Markela Kavenag, Džozef Mav, Tiru Muhafidin, Sofija Nomvet, Megan Ričards, Dilan Smit, Čarli Vikers i Danijel Vajman.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike