Poziv za glumice: Pozorište na Terazijama raspisalo audiciju za ulogu Lili u mjuziklu "Balkan ekspres"

02.07.2024

15:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Prijavljivanje će biti održano od 3. do 5. jula, a izbor od 5. do 8. septembra

Poziv za glumice: Pozorište na Terazijama raspisalo audiciju za ulogu Lili u mjuziklu "Balkan ekspres"
Copyright Promo/Dalibor Tonković

Pozorište na Terazijama raspisuje audiciju za ulogu Lili u mjuziklu Darijana Mihajlovića “Balkan ekspres” koji će biti izveden premijerno u 75. jubilarnoj sezoni, saopšteno je iz ovog teatra.

Kako je navedeno, ovim mjuziklom, baziranom na čuvenom filmu reditelja Branka Baletića iz 1983. godine, pozorište nastavlja da ostvaruje jedan od ciljeva repertoarske politike, negujući inscenacije domaćih naslova u formi mjuzikla.

Promo/Dalibor Tonković
 

Mali deo divne prošlosti

- "Balkan ekspres" je genijalni Gordan Mihić stvorio zajedno sa fascinantnim Zoranom Simjanovićem. Nas čeka veliko zadovoljstvo da publici prenesemo likove Popaja, Pika, Lili i ostalih, kao i da ponovo čujemo melodije koje će ostati upamćene za sva vremena. Nadamo se da ćemo vratiti bar mali deo divne prošlosti na putovanju koje nam sledi - rekao je Darijan Mihajlović najavljujući premijeru.

Prijavljivanje na audiciju biće održano od 3. do 5. jula od 11 do 15 časova, dok će audicija biti održana od 5. do 8. septembra u pozorištu na Terazijama.

Promo/Dalibor Tonković/Pozorište na Terazijama
 

Tekst Gordana Mihića dramatuški će uobličiti Milena Depolo, muziku Zorana Simjanovića će aranžirati, uz kompozijciju novih numera, Aleksandar Sedlar. U autorskom timu su i koreograf Igor Barberić, scenograf Aleksandar Denić i kostimografkinja Lana Cvijanović, navedeno je u saopštenju pozorišta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike