Kevin Kostner otkrio jezivo iskustvo sa snimanja filma "Skrivene brojke": Bio sam na morfijumu (FOTO/VIDEO)

01.07.2024

10:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Morao je da nosi kostime sa dugim rukavima, kako bi sakrio modrice od infuzije

Kevin Kostner otkrio jezivo iskustvo sa snimanja filma "Skrivene brojke": Bio sam na morfijumu (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

U filmu "Hidden Figures" (Skrivene brojke), iz 2016. godine, istinitoj priči o tri briljantne crnkinje koje su doprinele svemirskoj trci 1960-ih, Kevin Kostner je igrao velikana NASE Ala Harisona. Ovo ostvarenje je nastalo po uzoru na istoimenu knjigu Margo Li Šeterli o tri afroameričke matematičarke: Ketrin Džonson (Taradži P. Henson), Doroti Von (Oktavija Spenser) i Meri Džekson (Džanel Mone), koje su radile za NASU tokom svemirske trke.

Profimedia
 

Film je dobio pozitivne recenzije, uz pohvale za glumačku postavu, scenario, režiju, kinematografiju, emocionalni ton i istorijsku tačnost, iako su pojedini tvrdili da sadrži priču o "belom spasitelju". Deadline ga je proglasio jednim od najprofitabilnijih filmova 2016. i procenio da je ostvario neto profit od 95,5 miliona dolara.

Nacionalni odbor za recenziju filmova odabrao ga je za jedan od deset najboljih filmova 2016. godine, dobio je mnoge nagrade i nominacije, uključujući nominaciju za Oskara za najbolji film, a osvojio je nagradu Udruženja filmskih glumaca za najbolju glumačku postavu u filmu.

Profimedia
 

Kevin Kostner je nedavno otkrio da je bio bolestan veći deo snimanja i da je trpeo velike bolove.

Hteo sam da plačem

- Nikada nisam bio pijan na snimanju. Nikada nisam bio "napušen" na setu, ali sam poslednje dve nedelje bio na morfijumu, dok sam radio na filmu "Hidden Figures" - rekao je glumac, prenosi Tportal.

Naime, on je tokom snimanja dobio kamenje u bubregu. 

- Deset dana sam radio pod infuzijom, ne znam ni kako. Sve je bilo u redu tri dana, a onda mi se nešto desilo - prisetio se Kostner.

Profimedia
 

Inače, on je poznat po svojoj nepokolebljivoj radnoj etici, nikada nije propustio nijedan radni dan, ali je, ovog puta, kako je rekao, "sedeo sam u svojoj prikolici sa morfijumom u ruci".

Ubrzo je morao da nosi kostime sa dugim rukavima, kako bi sakrio modrice od infuzije.

- Hteo sam da plačem, ali svi su gledali, pa nisam - dodao je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike