Džejk Džilenhol otkrio šokantnu tajnu o sebi: Ovo niko nije mogao da pretpostavi (FOTO)

09.06.2024

15:20

0

U početku je izgledalo da povreda nije ozbiljna

Džejk Džilenhol otkrio šokantnu tajnu o sebi: Ovo niko nije mogao da pretpostavi (FOTO)
Džejk Džilenhol - Copyright Profimedia

Glumac Džejk Džilenhol progovorio je o tome kako je živeti kao slabovida osoba i koliko to utiče na njegov posao.

Profimedia
 

Naime, 43-godišnji glumac ima ambilopiju, bolest poznatu i pod nazivom „lenjo oko“. To je očni razvojni poremećaj pri kojem oko ne razvija normalnu vidnu oštrinu, čak i sa naočarama ili kontaktnim sočivima. Slabovidost započinje tokom ranog detinjstva.

Problemi sa vidom od šeste godine

Džilenhol od svoje šeste godine nosi sočiva s velikom dioptrijom, a prema američkom zakonima slabovide osobe se smatraju slepima.

Profimedia
 

Glumac je u intervjuu za magazin "The Hollywood Reporter" otkrio kako ponekad na snimanjima filmova namerno skine sočiva prilikom određenih scena. Za njega je slabovidost u nekim trenucima i prednost.

- Kada se ujutro probudim, pre nego što stavim naočare, ja sam sav svoj - našalio se.

Sad pažljivije sluša

Džilenhol je 2015. godine glumio u bokserskom filmu „Southpaw“.

Kako bi snimio scenu u kojoj policajac svom liku govori da mu je žena umrla, glumac je priznao da je skinuo sočiva kako bi mogao “pažljivije slušati”. Zvezda filma „Drumska kafana“ ranije je za The Telegraph rekao da su ga njegove korektivne naočare učinile “lakom metom” za nasilnike kad je bio dete.

Profimedia
 

 - Uvek sam bio osetljivo dete - rekao je, priznajući da bi se na igralištu ipak znao potući.

Povreda na snimanju "Drumske kafane"

Džilenhol je nedavno otkrio da je dobio stafilokoknu infekciju nakon što se povredio na setu tokom snimanja scene borbe za film „Drumska kafana“.

On je je glumio uz irskog borca Konora Mekgregora u rimejku kultnog klasika reditelja Daga Limana iz 1989., u kojem je glumio Patrik Svejzi.

Profimedia
 

- Borimo se na podu, borimo se oko stolova, borimo se oko stakla. Osetio sam kako mi staklo ulazi u ruku. Sećam se tog osećaja, rekao sam, "To je puno stakla".

Iako su se slične povrede događale stalno na snimanju, njegova je na kraju bila ozbiljnija nego što se na početku mislilo.

- Cela mi je ruka natekla, dobio sam stafilokoke - ispričao je kako je došlo do uzroka slabovidosti koje više ne može da se reši.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike