Skandal zbog rimejka filma "Drumska kafana"! Džilenhol u ulozi koju je igrao Svejzi: Reditelj bojkotuje premijeru (FOTO/VIDEO)

28.01.2024

16:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje, uprkos prethodnim najavama, neće biti prikazano u bioskopima

Skandal zbog rimejka filma "Drumska kafana"! Džilenhol u ulozi koju je igrao Svejzi: Reditelj bojkotuje premijeru (FOTO/VIDEO)
Džejk Džilenhol Patrik Svejzi - Copyright Profimedia

Objavljen je prvi trejler za rimejk akcionog filma „Drumska kafana“, u kojem glavnu ulogu igra Džejk Džilenhol. U pitanju je rimejk istoimenog filma iz 1989. godine, kada je glavnog junaka Džejmsa Daltona, čoveka sa misterioznom prošlošću koji je pozvan da sredi bar u Misuriju, tumačio legendarni Patrik Svejzi.

Profimedia
 

Prema zvaničnom sinopsisu novi film je opisan kao adrenalinsko vraćanje originalu, u kome bivši UFC borac Dalton (Džilenhol) preuzima posao izbacivača u baru na ostrvu na samom jugu Floride.

Film će početi da se emituje na striming servisu Prime Video od 21. marta.

Profimedia
 

Amazon ne želi da podrži bioskope

Nekoliko dana ranije, „Drumska kafana“ će imati svoju premijeru na festivalu SXSW, međutim, Dag Liman, reditelj ovog ostvarenja, neće se pojaviti na njoj iz protesta što film neće biti prikazivan u bioskopu. Liman je razloge ove svoje odluke otkrio u kolumni koju je napisao za portal Deadline.

"Film je fantastičan, možda moj najbolji, i siguran sam da će oduševiti publiku, ali, ja neću biti tamo“, naveo je i objasnio da je on potpisao ugovor za ovaj film s kompanijom MGM. Nakon toga, kompanija Amazon kupila je MGM za 8,5 milijardi dolara.

Profimedia
 

"Suprotno od javnih objava, Amazon ne želi da podrži bioskope i film će ekskluzivno prikazati na striming platformi Amazon Prime. Promenili su priču i iskoristili ovo ostvarenje za popravljanje sopstvene situacije“, ističe reditelj i dodaje:

„Ne protivim se prikazivanju filmova na striming platformama. Autor sam jednog od prvih Amazonovih filmova za striming, ali suprotstavljam se njegovom uništavanju MGM-a i njihovog bioskopskog biznisa“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike