"Gotovo je! 26 miliona evra je palo u vodu": Kako je Džejk Džilenhol doveo reditelja do ludila i upropastio snimanje filma (VIDEO)

06.02.2024

18:30

0

Ekscentrično ponašanje glumca uslovilo je raskid ugovora

"Gotovo je! 26 miliona evra je palo u vodu": Kako je Džejk Džilenhol doveo reditelja do ludila i upropastio snimanje filma (VIDEO)
Džejk Džilenhol - Copyright Profimedia

Francuski portal “Technikart” otkrio je kako je glumac Džejk Džilenhol uspeo da pokvari snimanje filma vrednog 26 miliona evra.

Kako su naveli za sve je krivo "čudno ponašanje" glumca. Džilenhol je naime želeo da preradi scenario zbog čega se posvađao sa rediteljem Tomom Bidegenom. Probe za glavnu ulogu glumac je čitao glasom Pepe le Tvora.

Profimedia
 

Ekscentrični glumac zahtevao je od članova ekipe da spavaju u svojim automobilima, bojeći se da se on ne zarazi koronom i insistirao da ga vozi auto koji nije crvene ili bele boje. Voleo je da pliva u ledenom okeanu tokom potrage za lokacijom, mada kako tvrde dobro upućeni izvori, Džilenhol “uvek pliva u moru” kada je u prilici. Potraga za dobrom lokacijom je trajala samo četiri dana.

Reditelj više nije mogao da izdrži

Kada reditelj više nije mogao da izdrži njegovo ponašanje, pozvao je producenta Alena Atala da traži raskid ugovora sa holivudskom zvezdom. Budžet za snimanje filma u tom trenutku iznosio je 26 miliona dolara. 

- Naše vizije se previše razlikuju. Nećemo početi sa snimanjem. Gotovo je! 26 miliona je palo u vodu! - rekao je Bidegen Atalu.

Profimedia
 

Zajedno sa Džilenholom trebalo je da glumi Vanesa Kirbi, koja je pokušala da otkupi prava na film na engleskom jeziku, ali je odbijena. Na kraju priče, Džilenhola i Kirbijevu su zamenili francuski glumci Žil Leluš i Melani Tijeri.

Nepremostive kreativne razlike

Reditelj filma  je ispričao drugu stranu priče. On je za magazin Varajeti izjavio da je do razlaza došlo zbog kreativnih razlika. Osim što je trebalo da igraju u filmu, Kirbi i Džilenhol je trebalo da budu i producenti, a do problema je došlo jer im se nije svidela zadnja verzija scenarija.

- Kada smo počeli da čitamo scenario u istoj sobi, shvatili smo da nemamo istu viziju toga kakav bi film trebalo da bude. Tražili su sve više i više promena. Normalno je raditi promene na scenariju pre snimanja, ali ovo je bilo drukčije. Svi smo imali različite ideje o tome kako bi film trebalo da izgleda - rekao je reditelj.

Profimedia
 

Takođe, njemu se nije svidelo što su glumci bili i producenti, jer u Francuskoj reditelji imaju zadnju reč kada su u pitanju kreativne odluke.

- Jako je čudno iskustvo kada radite s glumcem-producentom koji nema istu viziju kao reditelj. U Francuskoj je reditelj zadužen za pričanje priče a samim i tim za scenario, dizajn seta itd. Francuska i Amerika snimaju filmove na različite načine - zaključio je Bidegen.

Inače, film “Soudain, seuls” govori o bračnom paru koji ide na putovanje. Njihov brod tone u blizini Antarktika gde su šanse za preživljavanje minimalne.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike