Tramp u novom filmu prikazan kako siluje Ivanu! Najavljena tužba: "Ovo smeće je čista izmišljotina koja senzacionalizuje laži" (VIDEO)

22.05.2024

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Portparol bivšeg američkog predsednika je izjavio da je film "maliciozna kleveta" koja "nije trebalo da ugleda svetlo dana"

Tramp u novom filmu prikazan kako siluje Ivanu! Najavljena tužba: "Ovo smeće je čista izmišljotina koja senzacionalizuje laži" (VIDEO)
Ivana i Donald Tramp - Copyright AP Photo/Patrick Semansky/Profimedia

Predstavnici predsedničke kampanje Donalda Trampa burno su reagovali protiv novog filma "The Apprentice" (Šegrt), koji ga prikazuje u negativnom svetlu. Naime, u jednoj od scena prikazano je navodno Trampovo napastvovanje njegove prve supruge Ivane, a njegov predstavnik najavio je "tužbu protiv lažnih insinuacija ljudi koji se pretvaraju da su filmadžije". 

AP Photo/Charles Krupa
 

Govoreći za Varajeti, nakon svetske premijere filma Alija Abasija, portparol Trampovog tima Stiven Čang potvrdio je pokretanje tužbe.

- Ovo smeće je čista izmišljotina koja senzacionalizuje laži, koje su odavno opovrgnute. Kao i sa ilegalnim Bajdenovim suđenjem, u ovom slučaju holivudska elita meša se u izbore, znajući da će predsednik Tramp preuzeti Belu kuću i pobediti njihovog kandidata, jer ništa što su radili nije dalo rezultate - rekao je Čang.

Profimedia
 

On je takođe dodao da je film "maliciozna kleveta" koja "nije trebalo da ugleda svetlo dana", piše Gardijan, prenosi Euronews.

Inače, Abasijev film, u kome Trampa igra Sebastijan Sten, počinje pojašnjenjem da su opisani događaji domaštani, a na premijeri na Kanskom festivalu dobio je osmominutne ovacije. Publika je navodno burno reagovala na neke eksplicitnije scene, poput one u kojoj se Tramp podvrgava liposukciji, a zatim i smanjenju skalpa, ali najviše prašine podigla je scena u kojoj glavni lik u filmu siluje svoju prvu ženu Ivanu.

Profimedia
 

Navodno silovanje

Scena je domaštana verzija svedočenja o incidentu iz 1989. koji je ranije detaljno opisan u toku brakorazvodnog postupka 1990. U filmu Ivana vređa svog muža na osnovu njegovog fizičkog izgleda, nakon čega on pobesni i napadne je.

U svom izlaganju 1990. Ivana Tramp opisala je sličan nasrtaj koji se navodno dogodio nakon njegove operacije skalpa. Tvrdila je da ju je tadašnji muž gurnuo na pod i iščupao joj pramenove kose. Ona je u početku tvrdila da ju je Tramp posle toga silovao, ali je kasnije povukla tu tvrdnju.

AP Photo/Marty Lederhandler
 

U izjavi 1993. rekla je:

- Jednom prilikom tokom 1989. gospodin Tramp i ja smo imali bračni odnos tokom kog se on prema meni ponašao potpuno drugačije nego tokom našeg braka. Kao žena sam se osetila napastvovano. To sam nazvala silovanjem, ali ne želim da se moje reči interpretiraju u doslovnom ili krivičnom smislu.

Tokom brakorazvodnog postupka Tramp je odbacio navode svoje žene o incidentu kao "očigledno lažne".

Brutalni događaji iza zatvorenih vrata

Naziv filma je referenca na televizijski šou koji je Tramp vodio duže od jedne decenije, ali se dešavanja u filmu odvijaju nekoliko decenija ranije, kada je on tek počeo da gradi svoje ime na tržištu nekretnina. Pored Sebastijana Stena, u filmu igra i Džeremi Strong, u ulozi Trampovog beskrupuloznog mentora i advokata Roja Kona.

Profimedia
 

Reditelj filma, iransko-danski filmski stvaralac Ali Abasi predstavio je nekoliko brutalnih događaja iz Trampovog života, koji su se navodno dogodili iza zatvorenih vrata. On je uoči premijere izjavio da je njegov cilj bio da napravi "pank-rok verziju istorijskog filma, u kojoj ne bi bio preterano zahtevan po pitanju detalja i toga šta je ispravno, a šta pogrešno".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike