"Sablja" nagrađena u Kanu: Specijalno priznanje za sve glumce (VIDEO)

11.04.2024

09:30

0

Prve dve epizode prikazane su ranije ove nedelje u dvorani "Limijer"

"Sablja" nagrađena u Kanu: Specijalno priznanje za sve glumce (VIDEO)
Dragan Mićanović i Milica Gojković u Kanu - Copyright Profimedia

Ekipa serije "Sablja" o ubistvu premijera Zorana Đinđića osvojila je sinoć specijalnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju na Kanskom festivalu.

Promo/RTS/This and That Productions
 

Glumci Milica Gojković i glumac Lazar Tasić su se, u ime ekipe, zahvalili žiriju, dodavši da su počastvovani dodeljenom nagradom.

Nismo bili savršeni

- Moramo da zahvalimo našoj producentkinji Snežani (Van Hauvelingen) koja uvek podržava mlade glumce i svima pruža podršku. Zahvalni smo i Goranu (Stankoviću) i Vladimiru (Tagiću) koji nas nisu pritiskali što nam je omogućilo da pogrešimo i da ne budemo savršeni. Taj osećaj je za nas bio oslobađajući - poručila je Gojković.

Tanjug/Marko Đoković
 

Tasić je rekao da nije mogao ni da zamisli da će dobiti nagradu, s obzirom na to da mu je ovo, kako je naveo, prva glavna uloga i prvi festival u životu.

Prve dve epizode serije "Sablja" prikazane su ranije ove nedelje u dvorani "Limijer", čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

Politički triler o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića će, nakon predstavljanja na Kanskom i festivalima u zemlji, biti prikazan na RTS-u.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike