Serija "Sablja" o Đinđićevom ubistvu premijerno prikazana na Kanskom festivalu: Dragan Mićanović posebno izdvaja jedan momenat (FOTO/VIDEO)

09.04.2024

11:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika i kritičari su dugim aplauzom pozdravili autore i glumce

Serija "Sablja" o Đinđićevom ubistvu premijerno prikazana na Kanskom festivalu: Dragan Mićanović posebno izdvaja jedan momenat (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Prve dve epizode domaće serije "Sablja" prikazane su juče u dvorani "Limijer", čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

"Sablja" je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju Kanskog festivala.

Promo/This and That Productions
 

Politički triler o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića će, nakon predstavljanja na Kanskom i festivalima u zemlji, biti prikazan na RTS-u, navodi Tanjug.

Publika i kritičari su dugim aplauzom pozdravili autore i glumce. I svi se slažu u jednom, da je izuzetno značajno što se u Kanu čuo srpski jezik, što se gledala srpska serija.

Promo/RTS/This and That Productions
 

Veličanstven dan 

Glumac Dragan Mićanović, koji igra glavnu ulogu, ističe da je dan u Kanu bio veličanstven:

- Od prvog susreta sa organizatorima, pa do prikazivanja dve epizode naše serije bilo je veličanstveno. Nakon toga, jedan divan, emotivan aplauz. Mogu da vam kažem da imamo jako dobru seriju i da će vrhunac našeg utiska ipak biti njeno prikazivanje na RTS-u, kada sa našom publikom podelimo ono što smo već podelili sa stranom - rekao je glumac.

Profimedia
 

Mićanović u "Sablji" tumači Zorana Đinđića i za tu ulogu naglašava da je jedan od najvećih glumačkih izazova koje je imao u karijeri.

- Naći pravu meru, oživeti lik, stalno to ponavljam. Koncentrisali smo se na dramsku seriju i da ovaj dramski lik koji je bio preda mnom, postavim kao zadatak. Bilo je teško, ali kad pogledate svu ovu atmosferu u Kanu i reakciju publike, onda nekako sve teškoće zaboravite i uživate u trenutku - zaključio je glumac, prenosi RTS.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike