Majkl Džej Foks otkrio da bi se uprkos bolesti vratio glumi samo pod jednim uslovom (FOTO)

07.04.2024

12:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumcu je Parkinsonova bolest dijagnostikovana kada je imao 29 godina

Majkl Džej Foks otkrio da bi se uprkos bolesti vratio glumi samo pod jednim uslovom (FOTO)
Majkl Džej Foks - Copyright Profimedia

Majkl Džej Foks rekao je da bi razmislio o povratku glumi ako mu se ponudi prava uloga koja uključuje njegovu Parkinsonovu bolest. Zvezda serijala "Povratak u budućnost" najavio je povlačenje iz glume 2020. godine, otvoreno govoreći o tome kako je bolest uticala na njegovo pamćenje. Šezdesetdvogodišnji glumac rekao je za Entertainment Tonight da bi razmislio o tome da ponovo glumi ako bi mogao da uklopi svoju realnost i izazove sa kojima mora da se nosi.

Profimedia
 

- Ako mi neko ponudi ulogu i ja to učinim i dobro se zabavim, super. Bavio bih se glumom kad bi se nešto pojavilo u šta bih mogao da uklopim svoju realnost, svoje izazove, ako bih mogao da nađem rešenje za to - rekao je glumac. 

Drhtanje u malom prstu

Holivudskom glumcu Parkinsonova bolest otkrivena je u mladosti, godinu dana nakon što je 1990. objavljen treći deo "Povratka u budućnost". Foks je prvi put primetio drhtanje u malom prstu pre dijagnoze koju je dobio u 29. godini, a progresivno neurološko stanje ozbiljno je uticalo na njegovu pokretljivost. Zbog mnogih padova zadobio je lomove kostiju.

Profimedia
 

Tokom intervjua za Entertainment Tonight, Foks je rekao da su se njegovi ciljevi uvek menjali, ali da mu je najveći cilj bio da osnuje porodicu sa suprugom Trejsi Polan.

- Imamo četvoro sjajne dece i to je velika stvar, a tu je i fondacija - rekao je glumac koji se sa Polan oženio 1988. godine.

On je 2000. osnovao Fondaciju "Majkl Džej Foks" za istraživanje Parkinsonove bolesti, koja je prikupila više od dve milijarde dolara, izvestio je CBS News u novembru. Godine 2023. glumio je u Apple+ dokumentarcu "Still: A Michael J Fox Movie", istražujući kako je Parkinsonova bolest uticala na njegov život.

Profimedia
 

U februaru je dobio ovacije nakon što se iznenada pojavio u invalidskim kolicima na dodeli filmskih nagrada BAFTA u Londonu, kako bi uručio nagradu za najbolji film "Openhajmer", reditelju Kristoferu Nolanu, prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike