Selin Dion snima dokumentarac o svojoj borbi sa neizlečivom bolešću: Emotivnim rečima se obratila obožavaocima (FOTO)

31.01.2024

10:05

0

Autor: Dejan Ćirić

"Ne dozvoljavam da me ovo stanje definiše", istakla je pevačica

Selin Dion snima dokumentarac o svojoj borbi sa neizlečivom bolešću: Emotivnim rečima se obratila obožavaocima (FOTO)
Copyright Profimedia

Sindrom ukočene osobe (SPS), redak autoimuni poremećaj kretanja koji utiče na centralni nervni sistem (mozak i kičmenu moždinu), dijagnostikovan je slavnoj Selin Dion (55) u decembru 2022. godine, što je pevačica sama otkrila u javnom obraćanju svojim obožavaocima. Kod ove bolesti obično prvo stradaju mišići trupa i stomaka, a na kraju ukočenost ostaje konstantna.

Profimedia
 

Reč je o dijagnozi od koje boluje jedan od milion ljudi, a kako je vrlo retka, naučnici je nisu detaljnije istraživali.

Nakon poražavajućih vesti pevačica je otkazala sve koncerte i muzičke aktivnosti, a retko se oglašavala na društvenim mrežama. Njena karijera je od tog trenutka na čekanju.

Profimedia
 

Nedostajalo mi je to što nisam mogla da vidim svoje fanove

Selin je sada na Instagramu objavila da će uskoro biti objavljen dokumentarac o njenom životu i karijeri, kao i borbi sa neizlečivom bolešću. Režiju potpsije rediteljka Ajrin Tejlor koja je nominovana za Oskara. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

“Ovih poslednjih nekoliko godina bile su veliki izazov za mene, putovanje od otkrivanja svog stanja do učenja kako da živim sa njim i upravljam njime, ali da ne dozvolim da me to definiše. Kako se put ka nastavku moje izvođačke karijere nastavlja, shvatila sam koliko mi je nedostajalo to što nisam mogla da vidim svoje fanove. Tokom ovog odsustva, odlučila sam da želim da dokumentujem ovaj deo života, da pokušam da podignem svest o ovom malo poznatom stanju, da pomognem drugima koji dele ovu dijagnozu sa mnom”, napisala je Dion na Instagramu, bez tačnog objašnjenja u vezi sa datumom premijere dokumentarnog filma. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike