Lik Beson optužio Tarantina za krađu: Davno sam mu to rekao!

03.04.2024

14:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni reditelj je najavio i kraj svoje karijere

Lik Beson optužio Tarantina za krađu: Davno sam mu to rekao!
Copyright Profimedia

Kventin Tarantino će uskoro započeti produkciju svog desetog i poslednjeg filma "Filmski kritičar", a Lik Beson tvrdi da tu ideju nije sam smislio nego je ukrao od njega. Slavni reditelj je gostovao u podkastu The Discourse i rekao kako je Tarantino iskopirao njegovu ideju, što do sada nije bilo poznato.

Profimedia
 

Iskopirao me je

Tarantino već odavno priča o tome kako je planirao da snimi deset filmova i penzioniše se, zbog čega je navodno odbio i režiranje jednog ostvarenja iz univerzuma "Zvezdanih staza".

- Ono što je smešno je da sam ja to davno rekao Tarantinu - započeo je Beson o planovima za penzionisanje nakon snimanja deset filmova.

- Tako da me je iskopirao. Iskreno sam mislio kada sam to rekao, nakon što sam snimio šest ili sedam filmova. To je bio način da se fokusiram i kažem. "Ako imam samo 10 metaka, moram da budem oprezan sa preostala 3".

Profimedia
 

Beson je objasnio da je to bio njegov način da natera sebe da odbije primamljive ponude studija za koje je znao da će se završiti neinspirativnim filmovima.

- U to vreme, mnogo njih u Holivudu mi je dolazilo sa rečima: "Evo scenarija". Projekti koje su mi predlagali nisu bili loši, ali su bili nastavci, to je bila holivudska mašina. A oni to predlažu sa puno novca - objasnio je reditelj.

Još tri filma i kraj

Lik Beson i dalje snima, a “DogMan”, koji je premijerno prikazan prošle godine, bio njegov 21. film u karijeri. Osim toga, trenutno radi na ostvarenju “Dracula: A Love Tale” sa Kristofom Volcom i Kejlebom Landrijem Džounsom, ali je nagovestio da neće snimati još puno filmova.

Profimedia
 

- Možda bi trebalo da uradim još film ili dva, jer imam još puno toga da kažem. Mada, sada vam mogu reći da ću snimiti još tri i onda prestati. Tako da, posle "Drakule" idu još dva i više vas neću daviti - otkrio je reditelj, prenosi Headliner.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike