Konjski znoj, prašina sa Klimtove slike, duh iz sefa Sigmunda Frojda u pilulama: Kako je Beč spakovan u šest tableta (FOTO/VIDEO)

05.04.2024

12:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Projekat "Microdose Vienna" pruža konkretan susret sa bogatstvom i lepotom ovog grada u malim dozama

Konjski znoj, prašina sa Klimtove slike, duh iz sefa Sigmunda Frojda u pilulama: Kako je Beč spakovan u šest tableta (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Vienna Tourist Board/Hermann Höger

“Microdose Vienna“ - sastojci poput znoja Lipicanera, čestica prašine s Klimtove „Emilie Flöge“ ili čestica čelika sa Velikog točka su neki od sastojaka pilula koje Bečki turizam distribuira u Americi i Velikoj Britaniji u okviru svoje aktuelne kampanje „Microdose Vienna“. Provokativna kampanja ima za cilj da privuče posetioce iz Sjedinjenih Američkih Država u Beč.

Promo/Vienna Tourist Board/Hermann Höger
 

Šest trenutaka u šest tableta

„Microdosing“ - pojam koji je trenutno veoma popularan, posebno na anglo-američkom prostoru, opisuje upotrebu farmakoloških supstanci u minimalnim dozama radi povećanja kreativnosti, koncentracije i osećaja sreće. Kao legalna alternativa konzumiranju pravih droga, Bečki turizam je zajedno sa Bečkom apotekom Saint Charles stvorio šest pažljivo odabranih trenutaka iz Beča u šest različitih tableta.

Promo/MXR
 

Glavni sastojci su znoj Lipicanera iz Španske škole jahanja, zvučni talasi s koncerta Bečkih simfoničara, čestice prašine s Klimtove slike „Emilie Flöge“, vinski kamenčići iz kupaža vinarije „Mayer am Pfarrplatz“, čestice čelika iz Velikog točka u Beču, kao i duh nedavno otkrivenog privatnog sefa Sigmunda Frojda. Kampanja se obraća publici i putem društvenih mreža i video zapisa "Take a Trip to Vienna“.

Promo/Vienna Tourist Board/Hermann Höger
 

- Projektom "Microdose Vienna" pružamo konkretan susret sa bogatstvom i lepotom Beča pre putovanja, u malim dozama, jer bogato kulturno nasleđe grada može da preplavi posetioca koji prvi put dolazi. Bečki trenuci u obliku pilula predstavljaju grad kao pulsirajući centar umetnosti i kulture, čija poseta proširuje vidike i svest. Naša analiza pokazuje da oko polovine svih posetilaca Beča su povratnici ili stalni gosti. Onaj ko je jednom bio u Beču, Beč ga više ne pušta - kaže direktor Bečkog turizma, Norbert Ketner.

Ekskluzivna kolekcija

Bečki turizam je svoju ekskluzivnu koleciju tableta upakovanih kao farmaceutski proizvod, poslao odabranim medijskim predstavnicima i stvaraocima sadržaja u Americi i Velikoj Britaniji. Takođe će „Microdose Vienna“ u aprilu biti predstavljen na događaju za medije u Njujorku.

Promo/Lukas Thüringer
 

Iako setovi pilula nisu dostupni za kupovinu, u pomenutim državama publika ima mogućnost da dobije po deset setova putem nagradne igre na landing stranici kampanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike