Ivan Bosiljčić otkrio ko će mu biti gost na beogradskim koncertima: Nikada nismo nastupali zajedno (FOTO)

25.03.2024

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Predugo su čekali na ovaj trenutak

Ivan Bosiljčić otkrio ko će mu biti gost na beogradskim koncertima: Nikada nismo nastupali zajedno (FOTO)
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Glumac i pevač Ivan Bosiljčić danas je pri susretu sa medijima u Lisabon baru Mts Dvorane najavio svoja tri koncerta 29. marta, 5. i 13. aprila u ovoj ustanovi i otkrio da će mu specijalni gost biti supruga Jelena Tomašević.

Promo/Miloš Nadaždin
 

Koncert pod nazivom "Naše veče" u pratnji Simfonijskog orkestra i umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" zapravo je mešavina koncerta, poetske večeri i dramske umetnosti.

Ozbiljna priča o ljubavi

Popularni glumac je podsetio da je upravo na sceni Mts Dvorane, tadašnje Dvorane Doma sindikata, započeo "Naše veče" pre 15 godina, kada se prvi put predstavio publici na ovaj način baš sa ansamblom "Stanislav Binički".

24sedam/Goran Sivački
 

- Saradnici i ja smo shvatili da ovaj projekat predstavlja zapravo neuhvatljivu formu. Neki ga definišu kao kabare, muzičku predstavu, a svako izvođenje je novo i autentično, iako je program poezije i pesama uglavnom isti. Sve zavisi od publike i tako je uvek drugačije naše izvođenje. Ovo je ozbiljna muzička predstava i ima ozbiljnu priču o ljubavi - ističe Bosiljčić i dodaje da mu je dragoceno iskustvo u mjuziklima pomoglo da ostvari ovaj dugovečni autorski projekat.

Neko ko mi je najbliži 

Gošća će mu biti supruga, pevačica Jelena Tomašević, što je Ivan otkrio tek danas.

- Shvatili smo da nikada nismo nastupali zajedno na sceni, predugo smo čekali, a imali smo ogromnu želju. Kada sam razmišljao ko bi mi bio gost na koncertima, i osvrnuo se na sve periode, da su to bili glumci, solisti iz opere, moje kolege iz Pozorišta na Terazijama. Onda konačno neko ko je meni najbliži treba da gostuje kod mene, jer ovo jeste "Naše veče". Zašto onda ne bismo mi zajedno nastupali? Jelena je tu na svome, gostuje na jednom muzičkom događaju, već je imala koncert u Mts Dvorani i dobrodošla je na umetničko veče - rekao je glumac i napomenuo da ne može otkrio koje će pesme Jelena otpevati, o publici poručio da dođe i otkrije na koncertima.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Lepota će spasiti svet

Ivan Bosiljčić pored filmske, televizijske i pozorišne karijere sa uspehom predstavlja svoje autorske projekte ljubiteljima poezije i muzike. Koncert - predstava "Naše veče" jeste muzički susret publike i umetnika, koji spaja najlepše popularne filmske i pozorišne melodije naših prostora i antologijsku poeziju književnih velikana.

- Kombinovali smo razne pravce, tako da je bio uključen džipsi fado, uz gitarski ansambl, a inspirišu nas muzika i publika. Postali smo bolji ljudi za svih ovih 15 godina. Mislim da je nemoguće da publiku koju zanima umetnost ikada skrene na stranputicu - smatra dramski i muzički umetnik i napominje:

24sedam/Goran Sivački
 

- Koncert "Naše veče" je zajednička čežnja za dobrotom i lepotom. Dostojevski je rekao: "Lepota će spasiti svet". To uvek volim da citiram. Mislim da toga nismo bili svesniji više nego sada. Ovo je ozbiljan komad lepote i velika uteha u ovoim teškim vremenima. Biće ovo prilika da se ogledamo jedni u drugima i da zajedno odmerimo koliko smo se promenili za deceniju i po. Siguran sam da ćemo svi posle ovog susreta izaći sa koncerta ponosni što su muzika, poezija i umetnost naš način traženja lepote i da smo baš zbog toga, u međuvremenu postali bolji i duševniji ljudi. Obavezno dođite da se u to uverite - zaključio je Ivan Bosiljčić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike