Filip Čolović objavio novi roman: Mračni vir sopstvenog bola (FOTO)

05.03.2024

14:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je distopijska priča koja obiluje satirom, tmurnom atmosferom, obezličenim pojedincima i apsurdnim razgovorima

Filip Čolović objavio novi roman: Mračni vir sopstvenog bola (FOTO)
Copyright ATA Images/Amir Hamzagić

Novi roman reditelja i pisca Filipa Čolovića "Vir" od danas će se naći u prodaji u izdanju Lagune.

Promo/Sergej Čolović
 

Povodom objavljivanja nove knjige Čolović je izjavio:

- Roman "Vir" je, iskreno se nadam, knjiga kojom zatvaram za mene izrazito bolan ciklus književnog bavljenja temom koja, to znam od samog početka, prevazilazi snagu literature. Nakon "nesrećnog slučaja", kako u romanu pravosudni organi nazivaju sve ono što se izdešavalo pre više od deset godina, usledio je sudski proces, nadrealan i jeziv, u najmanju ruku poput Kafkinog.

Promo/Laguna
 

Ipak, glavni junak mog romana Vir, za razliku od Jozefa K., naći će se u situacijama koje možemo da prepoznamo bez prevelike upotrebe mašte. Ovaj roman ujedno je i poziv na empatiju. Premda priča jeste moja, "Vir" je, duboko verujem, knjiga koja se tiče svih nas - rekao je autor.

Distopijski roman

"Vir" je distopijski roman koji obiluje satirom, tmurnom atmosferom, obezličenim pojedincima i apsurdnim razgovorima u koje će čitalac lako poverovati, jer ih je Čolović, u određenom obliku, zaista i doživeo. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Proces pokrenut na Ostrvu trajaće unedogled, svakim ročištem uvlačeći junaka u sve veći i veći vrtlog. Zarđala i nepodmazana sudsko-administrativna mašina širi neizvesnost i strah svuda unaokolo čineći pojedinca apsolutno nemoćnim. Ovo je samo jedna od brojnih mašina u fabrici sistema koji je iskorenio dostojanstvo i ljudskost na Ostrvu - zaključuje autor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike