Zoran Kostić Cane objavio prvu zbirku pesama: "Ukrštene reči" koje će vas držati budnim i neće vam dati da predahnete

06.03.2024

14:45

0

Iako knjiga zabrinjava i rastužuje, ona pre svega pruža utehu i ohrabruje

Zoran Kostić Cane objavio prvu zbirku pesama: "Ukrštene reči" koje će vas držati budnim i neće vam dati da predahnete
Zoran Kostić Cane - Copyright Zoran Kostić Cane Tanjug/Vladimir Sporčić

"Ukrštene reči“, prva zbirka poezije Zorana Kostića Caneta, frontmena Partibrejkersa, u izdanju Lagune, suočiće vas sa istinom, držati budnim i neće vam dati da predahnete.

Zoran Kostić Cane Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Ove pesme su ogledalo okrenuto prema vama, one motivišu i pokreću na delanje. Jedan čovek, a to može biti svako od nas, beskompromisno se hvata ukoštac sa sudbinom i životom, i ne namerava da poklekne. Iako knjiga zabrinjava i rastužuje, ona pre svega pruža utehu i ohrabruje.

Stvari su takve kakve jesu

- Ako ćeš već ovo da čitaš, želim ti da se lepo osećaš, da osetiš puno ljubavi i nade. Stvari su takve kakve jesu. Podnesi ih, ispravi se i nastavi dalje - izjavio je Cane.

Promo/Laguna
 

Zoran Kostić Cane, pevačku karijeru je započeo u grupi "Urbana gerila". Kasnije je postao frontmen grupe "Radnička kontrola" sa kojom je poslednji put nastupio u oktobru 1981. u Ljubljani, kao predgrupa sastavu "Šarlo akrobata" na njihovom poslednjem koncertu. Godinu dana kasnije, u avgustu 1982, osnovao je grupu Partibrejkers. Od 2014. godine član je supergrupe Škrtice.

Očigledno je, nakon svoje prve zbirke pesama, Cane koji je poznat po svom prepoznatljivom nastupu na koncertima, sada rešio da se oproba i zvanično kao pesnik.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike