Van Gogh predstavio novog člana benda: Ovo niko nije očekivao (FOTO)

09.03.2024

16:35

0

Rokeri su pružili fanovima 28 hit pesama

Van Gogh predstavio novog člana benda: Ovo niko nije očekivao (FOTO)
Đule - Copyright Foto: Bojan Petrović

Popularna domaća rok grupa “Van Gogh” u petak uveče održala je samostalan koncert prvi put u klubu BitefArtCafe na poseban praznik 8. mart – Dan žena i pružila publici obimno putovanje kroz njihovu bogatu karijeru.

Foto: Bojan Petrović
 

Rokeri su pružili fanovima 28 hit pesama kroz dva i po sata svirke.

Strana basistkinja članica benda

Bila je to prilika i da bend predstavi javnosti prvi put zvanično na koncertu uživo - najnoviju članicu benda, inostranu basistkinju Niuvys Sabournin Perez.

Frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule, uoči koncerta je poručio na društvenim mrežama i u najavama za koncert - „Dame i Gospodo, Mladići i Devojke, pripremite se za vrtlog energije i strasti, za „visokonaponske“ Van Gogh vibracije”.

Foto: Bojan Petrović
 

Onda je dodao:

 - Novi osmeh, nova turneja, nova energija, novi zvuk, novi Van Gogh. Noć u kojoj ćemo svirati pesme, koje nismo svirali godinama.

Klupski vremeplov

Od debi albuma „Tragova prošlosti“ iz 1986. godine do posledjeg izdanja „More bez obala“ (2019) Van Gogh je stvorio muzički opus od 10 studijskih, 4 live albuma, 3 kompilacije, i 3 video izdanja (DVD koncerti).

Foto: Bojan Petrović
 

Atraktivan remiks pesme “Neko te ima” započeo je “Van Gogh” vremeplov tokom 38 godina karijere, kao zaštitni znak njihovih nastupa, što je publiku prilično zagrejalo.

Često „visokonaponski“ koncert grupe “Van Gogh” kompozicijama iz različitih perioda doneo je klupsku atmosferu za fanove benda.

Krenuli su na putovanje kao da su “Bez oblika”, i ubrzo su opipavali sebi i publici “Puls” uz snažne stihove “Ako stanemo, gubimo sve, mi se ne volimo, ne volimo, ne”.

Foto: Bojan Petrović
 

- Braćo i sestre, budite svoji, budite posebni, muški, ljubite svoje žene svaki dan, ne samo kada je Osmi mart. Skačite, uživajte u rokenrolu - istakao je lider benda Zvonimir Đukić Đule.

Tako je najavio i hit pesmu “Skačem, skači” i prepustio se “Nek’ te telo nosi”, da bi se popeo na dinamičnu i opasnu “Vrtešku”.

Naša prva i poslednja kap

- Dobrodošli u srce grada na naš koncert. Odavde krećemo na turneju, sa vašim dahom i našim hukom. Vi ste naša prva i poslednja kap. Ovo je novo poglavlje “Van Gogh”-a - poručio je Đule.

Tako je na red stigla romantična rok balada “Prva i poslednja kap”, uz osećanje da je pevač “Emotivno miniran”, te se pita “Šta ako” i “Za suze nema vremena”.

Foto: Bojan Petrović
 

- Prvo ih vidimo, onda ih jurimo. Ako su pametne, onda ih ne stignemo. Drage žene, devojke, mame, hvala vam za sve - Đule je održavao komunikaciju sa publikom.

Naravno usledila je kultna pesma “Mama” na veliko oduševljenje iskrenih fanova na rasprodatom koncertu u BitefArtCafe klubu.

Tragovi prošlosti

Formacija benda je pomalo promenjena, jer kako je došlo žensko pojačanje – bas gitaristkinja Niuvys Sabournin Perez, sada je Dragan Ivanović Gaga postao klavijaturista i gitarista, dok je naravno nezamenljiv bubnjar Srboljub Radivojević Srba.

Foto: Bojan Petrović
 

Dvostruki osvajači titule za najboljeg izvođača, MTV Adria 2007.i 2014. godine, “Van Gogh” dalje se vraćao kroz “Tragove prošlosti”, uz hard rokerske nivoe “Kiselina” i “Klatno”, ploveći kroz svoje misli i “Polje snova”, upuštajući se na podijumu uz “Opasan ples” visokog rok rizika.

Budite uvek svoji

Jedna od najlepših pesama benda “Delfin” zaplovila je kroz energiju koncerta uz “Brod od papira”, ne bi li se napravio zaokret sa brzim rifovima hita “Nešto vuče me dole”.

Tekstopisac, kompozitor, pevač, gitarista, alfa i omega benda Đule je umešno sastavio set listu gde uspeva da napravi i konstrast sa smirenijim numerama gde se podseća “Za godine tvoje”, da bi ponovo uleteo na “rolerkoster” rokenrola – “Tanka nit” ili efektna “Basna”.

Foto: Bojan Petrović
 

- Budite uvek veseli, zdravi, svoji. Ne dozvolite da vam menjaju svest. Ostanite svoji, ne dajte na sebe, mladi ljudi - poručivao je Đule publici u više navrata tokom svirke koja je lagano ulazila u sam finiš rok maratona.

Van Gogh na bis

Kako to biva, usledio je bis, gde je Đule sam otpevao i odsvirao baladu “Otisak dlana” uz tihu pratnju Gage Ivanovića na klavijaturama, da bi usledila rokerska balada “Neko te ima” kao spoj usporene i brze verzije, što uvek oduševljava auditorijum nakon skoro četiri decenije od nastanka.

Inače je većina pesama odsvirano u novim aranžmanima, kao zanimljiva promena.

Foto: Bojan Petrović
 

Hit “Kolo/Ludo luda” napravio je veliku pometnju u publici, da bi grupa za sam kraj ostavila dve balade.

Prva je bila “Anđele moj brate” gde uvek Đule ističe da je pesma posvećena svima koji su nas prerano napustili, od naših bližnjih do velikih muzičara i drugih umetnika.

Foto: Bojan Petrović
 

Iako je ovom pesmom bend obično uvek završavao svoje solo koncerte, sada su napravili važnu promenu, tako da je Đule naslovom ove numere želeo da poruči svojim fanovima kakav mu je utisak nakon 150 minuta koncerta – “Kakvo divno veče”.

Time je završen uspešan nastup “Van Gogh”-a premijerno u BitefArtCafe-u.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike