Snima se još jedna verzija kultnog filma "Beskrajna priča": Uzbudljivo putovanje u Zemlju Fantaziju za nove generacije (FOTO/VIDEO)

25.03.2024

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Originalno ostvarenje je doživelo komercijalni uspeh i postalo jedan od kultnih klasika koji su obeležili osamdesete godine

Snima se još jedna verzija kultnog filma "Beskrajna priča": Uzbudljivo putovanje u Zemlju Fantaziju za nove generacije (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Fantastični roman "Beskrajna priča" (The Neverending Story) dobiće novu igranu adaptaciju. Reč je o serijalu filmova na kojima će raditi produkcijska kuća See-Saw Films, koja je poznata po Oskarom nagrađenim ostvarenjima “Kraljev govor” i “Moć psa”.

Profimedia
 

"Beskrajna priča" je roman iz 1979. godine, koji je napisao Mihael Ende. Glavni junak je desetogodišnji dečak Bastijan, koji je nakon smrti svoje majke upao u fantastičan svet nazvan Zemlja Fantazija. Bastijan tamo postaje heroj zadužen za spašavanje magičnog kraljevstva od uništenja.

Svaka generacija zaslužuje svoje putovanje u Zemlju Fantazije

Roman je brzo postao bestseler, a nekoliko godina kasnije, 1984., dobio je svoju prvu igranu adaptaciju. 

Film je doživeo komercijalni uspeh i postao jedan od kultnih klasika koji su obeležili osamdesete. Nastavci su snimljeni 1990. i 1994. godine, ali nisu uspeli da dostignu uspeh originala.

Profimedia
 

- Priča je istovremeno vremenska i bezvremenska i zaista može biti ispričana na svež način. Knjiga je posebna po tome što joj se možete vratiti u različitim razdobljima vašeg života i pronaći nove nivoe značenja. Divno je što imamo priliku da damo svežu perspektivu sa novim slojevima i značenjima. Verujemo da svaka generacija zaslužuje svoje putovanje u Zemlju Fantaziju - izjavio je jedan od producenata nove adaptacije, prenosi Varajeti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike