Ova glumica će zameniti Džonija Depa u "Piratima sa Kariba"? Fanovi šokirani, mreže usijane, prvi se oglasio Ilon Mask (FOTO)

09.02.2024

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"Jedva čekam da Dizni bankrotira", jedan je od komentara

Ova glumica će zameniti Džonija Depa u "Piratima sa Kariba"? Fanovi šokirani, mreže usijane, prvi se oglasio Ilon Mask (FOTO)
Copyright Profimedia

Izgleda da se kapetan Džek Sperou nikada više neće vratiti u akciju. Kako prenose svetski mediji, megazvezda se izbacuje iz šestog dela kultne franšize "Pirati sa Kariba".

Profimedia
 

Dizni razmatra glumicu Ajo Edebiri kao zamenu za Džonija Depa. Njen uloga se temelji na životu En Boni, opasne gusarke iz 17. veka.

Profimedia
 

Obožavaoci su šokirani ovom informacijom, a prvi se na mreži X javio Ilon Mask koji je napisao: "Dizni je sranje".

"Niko to neće gledati bez Depa", "Jedva čekam da Dizni bankrotira", "Bojkot", neki su od komentara ogorčenih fanova. 

En Boni je bila crvenokosa Irkinja

Neki pišu da je Boni bila bleda, crvenokosa Irkinja i navode da je zbog toga izbor Edebiri, koja je nigerijskog porekla veliki promašaj. Drugi su prozvali Dizni za "blackwashing" (ubacivanje crnaca u istorijske likove koji su bele rase).

Profimedia
 

"Dizni stvarno ima loše mišljenje o crncima. Stalno im daju uloge belih istorijskih ličnosti, a jedina crna nacija o kojoj su odlučili da snime film zapravo nije postojala", "En Boni je bila Irkinja. Istorijska ličnost koju mnogi Irci vole. Zašto daju ulogu nekome ko nije Irkinja", još su neki od komentara, prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike