Benedikt Kamberbač u ulozi homoseksualca: Transformacija karijere u filmu "Moć psa" (FOTO/VIDEO)

08.09.2021

14:01 >> 14:28

0

Autor: Dejan Ćirić

Film, u produkciji Netflixa, baziran je na romanu Tomasa Sevidža iz 1967. godine

Benedikt Kamberbač u ulozi homoseksualca: Transformacija karijere u filmu "Moć psa" (FOTO/VIDEO)
Copyright Benedikt Kamberbač, film "Moć psa"/Profimedia

Novi film cenjene rediteljke Džejn Kempion “The Power of the Dog” („Moć psa”), u kome glavne uloge tumače Benedikt Kamberbač i Kirsten Danst trenutno izaziva veliku pažnju na svetskim filmskim festivalima, posebno u Veneciji gde je imao svetsku premijeru. Ovo je prvi film koji ova rediteljka potpisuje još od 2009. godine i ostvarenja “Bright Star”.

U pitanju je snažna i moćna priča o surovosti prirode i krhkosti čoveka ispričana kroz lik usamljenog, ali poštovanog farmera Fila Burbenka (Kamberbač), čija pojava izaziva strah, a koji se iznenada nađe pred opasnošću da bude izložen mogućnosti da oseti ljubav prema tuđoj ženi… Burbenk maltretira i muči Rouz, koju igra Kirsten Danst, dok vodi ranč u Montani 1925. godine, zajedno sa svojim bratom Džordžom, koga, inače, glumi suprug Danstove Džesi Plemons. S druge strane Fil se upušta u ljubavnu vezu sa njenim sinom Piterom (Kodi Smit-MekFi).

Kirsten Danst, Džejn Kempion i Benedikt Kamberbač na festivalu u Veneciji/ Profimedia

Film, u produkciji Netflixa, baziran je na romanu Tomasa Sevidža iz 1967. godine.

Kamberbač, koji je u ovom filmu ostvario jednu od najdrastičnijih transformacija u karijeri i koji će, po mišljenju mnogih, biti ozbiljan kandidat za Oskara je, povodom uloge homoseksualca, u intervjuu za IndieWire otkrio da su o tom pitanju često govorili, ističući da to „nije učinjeno bez razmišljanja”.

Benedikt Kamberbač, film “Moć psa”/Profimedia

– Osećam se veoma osetljivo u pogledu reprezentacije, raznolikosti i inkluzije – rekao je glumac na filmskom festivalu u Telurajdu i dodao:

– Jedna od privlačnosti posla bila je ideja da u ovom svetu, sa ovim specifičnim karakterom, postoji mnogo privatnog, skrivenog od pogleda – zaključio je jedan od najtraženijih glumaca današnjice.

Pročitajte još

Film „Moć psa“ od 1. decembra stiže u svetske bioskope.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike