Veliki broj poznatih ličnosti na premijeri predstave "Sirano": U publici i Tamara Vučić (FOTO)

20.03.2024

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Protagonisti su sa scene ispraćeni ovacijama

Veliki broj poznatih ličnosti na premijeri predstave "Sirano": U publici i Tamara Vučić (FOTO)
Copyright Promo/Nebojša Babić

Predstava "Sirano" Edmona Rostana, u adaptaciji i režiji Gorčina Stojanovića, koji je potpisao i scenografiju, premijerno je izvedena sinoć na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Rostan je za svoju dramu u stihu iz 1897. godine, ili hrabru komediju, kako je definisao, bio inspirisan životom Sirana de Beržeraka, francuskog pisca i dueliste iz 17. veka. Hrabra komedija, kao klasično delo francuske književnosti, i danas doživljava brojne pozorišne i fllmske verzije širom sveta.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Sirano je čovek ispred svog vremena, istovremeno zaslepljen žestokom igrom reči i sjajnom veštinom mačevanja u dvoboju, ali i ljubavlju prema Roksani, svojoj prijateljici, i ubeđenjem da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema njoj.

Maestralni Mićanović i briljantna glumačka postava

Naslovnog junaka, njegovu melanholiju, genijalnost i hrabrost oživeo je na ubedljiv način Dragan Mićanović, a Marija Vicković bila je izuzetna u ulozi Roksane. Aniti Mančić lik brkatog grofa De Giša u “Siranu” nije prva muška uloga u karijeri, jer je glumica ostala je nezaboravna i kao Šekspirov Hamlet u predstavi "Cirkus istorija" Sonje Vukićević.

Zaljubljenog Kristijana je izvanredno na sceni dočarao Joakim Tasić, a u ostalim ulogama našli su se i Marko Janketić, Nebojša Milovanović, Vesna Stanković, Stefan Jevtović, Slobodan Tešić, Lazar Đukić, Ognjen Nikola Radulović, Teodor Vinčić, Stojša Oljačić, Luka Antonijević, Luka Sević, Katarina Veljović, Hristina Tatić, Vukašin Jovanović, Ivan Blagojević, Luka Radosavljević, Ana-Marija Stamenković i Sara Pavlović.

Protagonisti predstave ispraćeni su sa scene ovacijama publike u kojoj je bilo mnogo poznatih ličnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike