Ovacije za brodvejski mjuzikl "Company" u Madlenijanumu: Pogledajte koje poznate ličnosti su došle na premijeru (FOTO/VIDEO)

16.03.2024

10:00

0

"Oni nemaju prošlost i poreklo već samo jedni druge"

Ovacije za brodvejski mjuzikl "Company" u Madlenijanumu: Pogledajte koje poznate ličnosti su došle na premijeru  (FOTO/VIDEO)
Slaven Došlo u mjuziklu "Company" - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Brodvejski mjuzikl "Company" Stivena Sondhajma, koji je pisao muziku i stihove prema libretu Džordža Furta, u režiji Nebojše Bradića i pod dirigentskom palicom maestra Vesne Šouc, izveden je sinoć na sceni Opere i teatra Madlenianum.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

"Company" je brodvejska produkcija nastala 1970-tih godina, više puta je nagrađivana i obnavljana, a govori o partnerskim odnosima u velikom gradu, kakav je Njujork.

Pro-bračni mjuzikl

Kako je autor Sondhajm definisao "ovo je pro-bračni mjuzikl" gde se vrlo jasno kaže da je veoma teško biti emocionalno povezan sa drugim, ali i da je nemoguće biti sam.

Biti zajedno sa nekim znači biti živ, a ne biti zajedno je - smrt.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Posle dva mjuzikla koje sam postavio u Madlenijanumu (Jadnici i Rebeka), ovo nam je treći i za njega su velika očekivanja. Nije lako odabrati novi mjuzikl u tako velikoj ponudi svetskih naslova koji su aktuelni. Stiven Sondhajm smatra se da je legenda pozorišta i nazivaju ga "bog mjuzikla", jer je ostavio izuzetan muzički legat, a preminuo je pre dve godine.

Katarina Drajic/ATAImages
 

Ljudi koji su opisani u mjuziklu "Company" više su tipovi nego što su zaokruženi karakteri, oni nemaju prošlost i poreklo nego samo jedni druge, zbog toga u komadu nema konvencionalnog zapleta, već je u pitanju konceptualni mjuzikl - kazao je u najavi predstave reditelj Nebojša Bradić.

U glavnoj ulozi Roberta na sceni Madlenijanuma našao se mladi glumac Slaven Dušlo.

Pored njega nastupili su glumci i pevači koji su osvedočene zvezde u ovom žanru, a neki od njih se prvi put pojavljuju u mjuziklu - Vanja Milačić, Daniel Sič, Branislava Podrumac, Žarko Stepanov, Ivana Popović, Hadži Nenad Maričić, Olivera Bacić, Petar Đurđević, Nataša Marković, Nikola Bulatović, Jelena Jovičić, Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, kao i plesačica Irina Lazić.

Publika je protagoniste mjuzikla ispratila ovacijama sa scene.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike