Velika tehno žurka na sceni Narodnog pozorišta: Održana premijera Nušićevog "Mister dolara" u novoj verziji (GALERIJA)

16.03.2024

15:15

0

Zaplet prati sudbinu jednog razmaženog junaka

Velika tehno žurka na sceni Narodnog pozorišta: Održana premijera Nušićevog "Mister dolara" u novoj verziji (GALERIJA)
Scena iz predstave "Mister dolar" - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Premijera predstave „Mister Dolar“ prema komediji Branislava Nušića, u režiji Miloša Lolića, održana je sinoć u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Promo/Marko Krunić
 

Glavne uloge tumače Radovan Raša Vujović i Nedim Nezirović, a uz njih važne role imaju Teodora Dragićević, Iva Milanović, Aleksandar Vučković, Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković Kubura, Vaja Dujović.

Galerija likova našeg najvećeg komediografa

U velikom glumačkom ansamblu na Velikoj sceni nastupili su još - Jovan Jovanović, Bojana Bambić, Nemanja Stamatović, Magdalena Mijatović, Vučić Perović, Dragan Sekulić, Danilo Lončarević, Sofija Uzunović, Ivana Šćepanović, Sava Milutinović, Ana Janković, Milica Tomić, Larisa Radonjić, Danilo Fatić.

ATA Images/Antonio Ahel
 

Reditelj Miloš Lolić, sa zapaženom karijerom u Evropi, odlučio je da novu verziju Nušićevog  „Mister Dolara“ postavi u vidu jedne velike tehno žurke u kojoj se nalazi galerija likova našeg najvećeg komediografa.

Zaplet prati sudbinu jednog razmaženog junaka koji na zabavi za bogataše dolazi na ideju za sopstveni društveni eksperiment.

Promo/Marko Krunić
 

Savremena varijanta pozorišnog komada pruža publici angažovanost i kritičnost Nušićevog dela, koje je i dalje aktuelno, jer je autor pisao o nezaustavljivoj moći novca.

Predstava od preko dva sata

Predstava od preko dva sata podeljena je u tri celine - prvo se odigrava dugačka zabava za moderni krem visokog društva, da bi se radnja preselila u opuštajući Spa centar, uz saunu i bazene, i na kraju se ponovo pokrenula žurka sa glasnom elektronskom muzikom.

Autorski tim predstave čine još Miraš Vuksanović (scenograf), Marija Marković Milojev (kostimograf), Nevena Glušica (kompozitor muzike), Irena Maksimović (koreografija dens-grupe).

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike