Jedan od poslednjih filmova Žarka Lauševića uskoro pred publikom: Priča o Zoranu i Dejanu u ostvarenju "Hrana za golubove" (FOTO)

19.03.2024

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera će predstavljati omaž velikom umetniku

Jedan od poslednjih filmova Žarka Lauševića uskoro pred publikom: Priča o Zoranu i Dejanu u ostvarenju "Hrana za golubove" (FOTO)
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Na 71. Martovskom festivalu, u okviru revijalnog programa "Domaća panorama", 29. marta od 20.15 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće održana regionalna premijera kratkog igranog filma „Hrana za golubove“ u kojem je jednu od poslednjih uloga ostvario legendarni Žarko Laušević.

Promo/Martovski festival
 

Penzionisani profesor fizičkog

U ovom ostvarenju, snimljenom po scenariju i u režiji Milice Spasojević, Laušević igra Zorana, penzionisanog profesora fizičkog vaspitanja. Odrađujući svakodnevni ritual, upoznaje Dejana, dečka koji ima veliki problem. Zoran će u Dejanu prepoznati samog sebe i imaće razlog da iskoristi svoje teško stečeno znanje, dok će Dejan dobiti sve što nije znao da mu je preko potrebno. Film je snimljen u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a pored Lauševića uloge tumače Luka Grbić i Nenad Maričić.

Ekskluzivan revijalni program

71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, biće održana od 26. do 30. marta u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent događaja.

Pored bogatog takmičarskog programa u nekoliko kategorija, publici će biti ponuđen i ekskluzivan revijalni program kroz Domaću, Regionalnu i Svetsku panoramu.

Ulaznice za projekcije na 71. Martovskom festivalu su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda, putem eFinity prodajne mreže i onlajn. Cena ulaznica su 350 i 500 dinara, dok studenti filmskih akademija, kao i do sada, uz indeks mogu besplatno da posećuju projekcije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike