Poslednja uloga Marka Živića: Zamenio je pokojnog Glogovca u filmu posvećenom ubijenoj Tijani Jurić (FOTO/VIDEO)

19.03.2024

19:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo za podizanje svesti o nestaloj i otetoj deci

Poslednja uloga Marka Živića: Zamenio je pokojnog Glogovca u filmu posvećenom ubijenoj Tijani Jurić (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/Zeder produkcija

Svečana premijera domaćeg filma "48 sati i 1 minut“ rediteljke Sanje Rajačić koji nosi temu o nestaloj i otetoj deci, a ujedno je posvećen devojčici Tijani Jurić koja je tragično stradala pre tačno deset godina, održaće se 21. marta u mts Dvorani, nakon čega će se film naći na repertoaru i ostalih bioskopa. 

Promo/Zeder produkcija
 

Film je okupio velika glumačka imena među kojima su Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marko Živić i drugi, a rame uz rame sa njima zaigrala je i mlada glumica Klara Hrvanović koju publika pamti po glavnoj ulozi u filmu "Leto kada sam naučila da letim". 

Pričajte sa svojom decom, volite ih i pazite

- U savladavanju te uloge od velike pomoći bili su mi svi članovi filmske ekipe, naravno najviše ko-reditelji Sanja i Majk. Dodatni razgovori koje sam imala sa svojim roditeljima i pre dobijene uloge, o značaju opreza u komunikaciji sa nepoznatima i slično, pomogli su mi da razumem koliko je ova tema važna, ali i strašna - ističe Klara i dodaje da je bila veoma svesna važnosti ovog projekta:

Promo/Zeder produkcija
 

- Shvatila sam da smo mi karika u lancu koja promišlja veoma važnu temu. Za mene, sada kao tinejdžerku, glavna poruka filma, a možda i života, je namenjena roditeljima - pričajte sa svojom decom, volite ih i pazite.

Poslednji Markov film

Rediteljka Sanja Rajačić ističe da je velika čast raditi sa velikim glumcima, posebno na filmu koji ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo za podizanje svesti o nestaloj i otetoj deci. 

- U tome su pomogli naši briljantni glumci Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović, kao i preminuli Marko Živić. Nebojša Glogovac nije doživeo da učestvuje u ovom ostvarenju, međutim, on je i dalje deo ove velike borbe za sigurnost naše dece.

Promo/Zeder produkcija
 

Glogovca je zamenio Živić kome je uloga oca nestale devojčice, nažalost, bila poslednja u karijeri.

Podsetimo, psihološka drama "48 sati i 1 minut" prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog. 

Promo/Zeder produkcija
 

Da podržimo Amber Alert

- Ogromna je odgovornost bila da istinski prikažemo bol, patnju i agoniju kroz koju jedna porodica prolazi, i verujem da će publika dugo pričati o ovom filmu, nakon napuštanja sale. To i jeste poenta ovog projekta, da se pokrene priča o bezbednosti dece i da svi mi preduzmemo bar jedan korak zarad promene, a to je, za početak, da podržimo da Amber Alert sistem zaživi u Srbiji, i da svim snagama spasemo i sačuvamo našu decu - zaključila je rediteljka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike