Smrt ga je sprečila da zaigra u filmu posvećenom ubijenoj Tijani Jurić: Pogledajte potresnu audiciju Nebojše Glogovca (VIDEO)

18.03.2024

10:30

0

Kako se vidi na snimku, njegova gluma je toliko snažna i izražajna, jer nikada nije štedeo sebe

Smrt ga je sprečila da zaigra u filmu posvećenom ubijenoj Tijani Jurić: Pogledajte potresnu audiciju Nebojše Glogovca (VIDEO)
Nebojša Glogovac - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Z. Milutinović

Približava se beogradska premijera srpsko-američke koprodukcije „48 sati i 1 minut“ rediteljke Sonia Alexe, koja će biti održana 21. marta. Film je posvećen ubijenoj devojčici Tijani Jurić.

Na Instagram nalogu ovog filma objavljen je snimak Nebojše Glogovca, sa audicije.

Antonio Ahel/ATA Images/Facebook
 

Nažalost, prerana smrt ga je sprečila da odigra ulogu oca nestale devojčice.

Sve nas je naterao na suze

"Hvala Vam! Hvala što ste ovako oživeli naše delo na samoj audiciji. Nije nam se ostvarila želja da glumimo zajedno u kadru, ali ste i dalje deo ovog projekta, ove borbe za sigurnost naše dece", navodi se u objavi.

Kako se vidi na snimku, njegova gluma je toliko snažna i izražajna, jer nikada nije štedeo sebe.

- Njegova briljantna audicija, gde nas je sve naterao na suze, zauvek će mi ostati u sećanju. Za mene je on i dalje deo ovako bitne borbe, a to je sigurnost naše dece - izjavila je za Kurir, Sanja Rajačić, autorka i glumica u filmu „48 sati i 1 minut“.

Marko Živić preuzeo ulogu

Umesto Neboojše Glogovca, tu ulogu je odigrao Marko Živić, koji nas je takođe prerano napustio.

Film "48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Promo/Zeder produkcija
 

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, vaspita ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati, nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.    

Pored Marka Živića, uloge u ovom ostvarenju igraju Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović i drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike