Novi film Rajana Goslinga ušao u Ginisovu knjigu rekorda zbog kaskaderskog štosa: Dramatične scene koje oduzimaju dah (VIDEO)

18.03.2024

18:15

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je poduhvat koji se naziva "cannon rolls"

Novi film Rajana Goslinga ušao u Ginisovu knjigu rekorda zbog kaskaderskog štosa: Dramatične scene koje oduzimaju dah (VIDEO)
Copyright Profimedia

Akciona komedija "Kaskader" (The Fall Guy), u kojoj naslovnu ulogu igra Rajan Gosling, u svetske bioskope stiže tek 3. maja, a već se upisala u Ginisovu knjigu rekorda iz koje je potisnula film o Džejmsu Bondu "Kazino Rojal".

Profimedia
 

Ovaj film se delimično temelji na istoimenoj televizijskoj seriji iz ’80-ih godina u kojoj je glavnu ulogu tumačio Li Mejdžors, a, kako sugeriše i sam naslov, u pitanju je omaž hrabrim, utreniranim i veštim pojedincima koji u opasnim fizičkim akcijama zamenjuju glumce.

Šta je "cannon rools"?

Rekord koji je "Kaskader" srušio, pa se i pre svetske premijere već upisao u Ginisovu knjigu rekorda odnosi se upravo na taj kaskaderski (tehnički) deo i za njega nije zaslužan sam Gosling, ali je on svoju popularnost iskoristio da bi skrenuo pažnju na kaskadera Logana Holadeja i uopšte na to opasno zanimanje i sve one koji se njime bave i redovno ostaju duboko u senci interesovanja javnosti.

Profimedia
 

Naime, u filmu je srušen svetski rekord u takozvanom "cannon rollsu" koji je do sada držao kaskader Adam Kirli u pomenutom filmu o Džejmsu Bondu. Kirli je tada napravio sedam, a Holadej u "Kaskaderu" osam i po “cannon rollsa”. Reč je o prevrtanju automobila do kojeg dolazi nakon “topovskog udara” koji uzrokuje uređaj montiran na šasiju automobila.  

Najemotivniji dan

Reditelj ovog ostvarenja, Dejvid Lejč i sam je bivši kaskader. 

- Sa ovim filmom odao sam počast svom inicijalnom holivudskom zanimanju. Želeli smo da pružimo akciju koja verno odražava duh kaskaderskog posla, pa su u filmu korišćene neke tehnike koje se danas uglavnom više ne koriste. "Cannon roll" je klasičan kaskaderski štos i bio je "must-have" u ovom filmu. Budući da smo snimali film koji odaje počast kaskaderima, nismo samo nameravali da izvedemo ovaj poduhvat, već i da srušimo rekord. Logan je to izveo besprekorno i pokazao zašto se ubraja među najbolje kaskadere - rekao je Lejč, a samo snimanje scene je oduševilo i Rajana Goslinga.  

Profimedia
 

- Dan kada smo snimali "cannon roll" definitivno je bio najemotivniji dan koji sam ikada imao na setu. Bio je to možda i jedan od najnapetijih dana u mom životu. Jako puno stvari mora da se odvija baš onako kako treba. Sve mora da bude savršeno da bi uspelo - rekao je glumac.

Kaskaderski poduhvat vredan Ginisove knjige rekorda snimljen je na plaži Kurnell u Sidneju, a uvršten je i u trejler filma, navodi kinofilm.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike