Nenad Jezdić prekinuo čuvenu predstavu "Knjiga o Milutinu", a onda očitao bukvicu publici: Nisam mogao da izdržim (VIDEO)

15.03.2024

12:30

0

"Nemam živce kao konj", poručio je glumac

Nenad Jezdić prekinuo čuvenu predstavu "Knjiga o Milutinu", a onda očitao bukvicu publici: Nisam mogao da izdržim (VIDEO)
Nenad Jezdić u predstavi "Knjiga o Milutinu" - Copyright Promo / Zvezdara teatar / Nikola Vukelić

Milutin, običan seljak iz sela Koštunića, iz Šumadije, otvara niz pitanja koja analiziraju besmislenost svakog rata, kroz bolnu, tragičnu, katarzičnu pozorišnu priču...

Ovako bi ukratko glasio siže predstave, pozorišne mnodrame "Knjiga o Milutinu" u kojoj briljira Nenad Jezdić. Predstava je uvek unapred rasprodata i interesovanje za nju ne jenjava.

Promo / Zvezdara teatar / Nikola Vukelić
 

Međutim, tokom poslednjeg izvođenja, glumac je na trenutak bio prinuđen da prekine predstavu, a na Instagram nalogu "Zvezdara teatra" je navedeno šta se zaista dešavalo u pozorišnoj sali.

Publika se fotografisala, dopisivala i pričala telefonom

Naime, problem je nastao zbog toga jer je nekoliko ljudi u publici koristilo svoje mobilne telefone za fotografisanje, dopisivanje, pa čak i razgovor.

Na kraju predstave Jezdić se obratio publici rečima:

- Kad se trudiš da igrom demantuješ pisca koji je rekao: "Da je Gospod hteo, ovakvu sudbinu bi dodelio nekom čitljivijem, pismenijem narodu, nekom manje zaboravnom nego što smo mi Srbi." Pazite sada koliki je naš zaborav kada mi dođemo u pozorište i telefoniramo pola sata bez prestanka dok slušamo o sopstvenom zaboravu... Bez prestanka telefoniramo. I vi mi, gospođo, oprostite što sam vas opomenuo, ali nemam živce kao konj, nisam mogao da izdržim. Pola sata ste bili na telefonu i ja sam vas video. I vidim vas, i sada vas vidim, praštajte ljudi, molim vas oprostite mi - rekao je Nenad Jezdić tokom obraćanja publici.

U pozorištu je dozvoljeno da budete OFLAJN

Iz "Zvezdara teatra" na kraju su poručili:

- Isključite telefone u pozorištu! Vreme koje ste odvojili za predstavu nije vreme za telefoniranje. Ometate glumce koji igraju predstavu, kao i publiku koja poštuje pozorišni čin. U pozorištu je dozvoljeno da budete OFLAJN (koristite to pravo).

Promo / Zvezdara teatar / Jakov Simović
 

I pomislite - šta poručujete sagovorniku kojem ste se javili na telefon tokom predstave?! - navodi se na Instagram nalogu.

Monodrama "Knjiga o Milutinu" prema romanu Slobodana Danka Popovića, u režiji Egona Savina premijerno je odigrana 11. novembra 2021. godine.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

U romanu iz 1985. godine, predstavljena je istorija Srba od Sarajevskog atentata na princa Ferdinanda, do nekoliko godina posle Drugog svetskog rata. Knjiga je imala čak 40 izdanja i prodata je u 500.000 primeraka, i predstavlja jednu od najznačajnijih dela srpske književnosti antiratne tematike.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike