Dubravka Mijatović u potresnoj priči o zlostavljanju dece: Nova predstava u Ateljeu 212 (FOTO)

05.03.2024

09:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera je planirana za 27. april

Dubravka Mijatović u potresnoj priči o zlostavljanju dece: Nova predstava u Ateljeu 212 (FOTO)
Dubravka Mijatović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

U Ateljeu 212 počele su probe komada "Nestajanje" Tomislava Zajeca, u režiji Sanje Mitrović.

Promo/Anđa Brstina
 

Porodica žrtve i zlostavljača

"Nestajanje" je priča o odnosima roditelja i dece, o položaju dece u sistemu edukacije, o svetu odraslih koji zanemarije decu i pre svega o zlostavljanju dece. Radnja komada je smeštena u intelektualnu višu srednju klasu hrvatskog građanskog društva, gde univerzitetski profesori, umetnici, naučni istraživači, policija… gotovo svi predstavnici društva učestvuju u kolopletu intimnih odnosa i zakonskih prestupa u zloupotrebi dece. Priča paralelno prati radnju dve porodice, porodice žrtve i porodice zlostavljača gradeći tako dinamičnu dramsku radnju bogatu vrlo snažnim karakterima i sukobima, obrtima i emocijama.

Promo/Anđa Brstina
 

Tomislav Zajec jedan je od najistaknutijih savremenih hrvatskih dramskih pisaca i dramaturga. Njegove drame su višestruko nagrađivane i izvođene u Hrvatskoj i inostranstvu. Zajec je profesor na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, spoljni saradnik dramaturg u Zagrebačkom kazalištu mladih, dramski je pisac, scenarista, prozni pisac… Šestostruki je dobitnik nagrade za dramsko pismo „Marin Držić“, kao i dvostruki dobitnik nagrade "Marul" na Marulićevim danima.

Promo/Anđa Brstina
 

"Nestajanje" će biti prvo izvođenje nekog komada ovog autora u Srbiji.

Sanja Mitrović je pozorišna autorka, rediteljka, izvođačica i profesorka režije iz Brisela. Režirala je i izvodila predstave širom Evrope i Amerike. 

Promo/Anđa Brstina
 

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Dejan Dedić, Dubravka Mijatović, Milica Janevski, Jelena Ilić, Branka Petrić, Natalija Stepanović i Đuro Brstina.

Promo/Anđa Brstina
 

Premijera je planirana za 27. april na sceni „Mira Trailović“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike