Slavili su uživanje u ženama, seksu i drogama: Knjiga o bendu koji je kvario omladinu i prenosio đavolske poruke objavljena u Srbiji

27.02.2024

10:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Obeležili su istoriju muzike nekim od najuzbudljivijih numera ikada snimljenih

Slavili su uživanje u ženama, seksu i drogama: Knjiga o bendu koji je kvario omladinu i prenosio đavolske poruke objavljena u Srbiji
Rolingstonsi - Copyright Profimedia

U knjizi „Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa“, u izadanju Lagune, nije reč o muzici koju je bend stvorio, ovo je priča o životima članova ispričana tako da imate utisak da ih sve lično poznajete. 

Promo/Laguna
 

Priznata rokenrol novinarka Lesli-En Džouns oživljava nasleđe Rolingstounsa - ikoničnog, komercijalno nezaustavljivog benda - prikazujući njegove članove kao fascinantne, kontradiktorne i povremeno uznemirujuće osobe. 

Zapečaćena sudbina

Već je njihov prvi nastup u džez klubu „Marki“, u londonskom Oksford stritu, 12. jula 1962. upalio iskru i zapečatio im sudbinu. Povratka više nije bilo, a ovih petoro belih britanskih klinaca počelo je da svira muziku crne Amerike. Izbrusili su svoj oštri, prepoznatljivi stil rok-pop muzike, zadržavši snažan prizvuk bluza i slaveći uživanje u ženama, seksu i drogama.

Profimedia
 

Proglašeni za bend koji kvari omladinu, uništava moralne vrednosti i prenosi đavolske poruke, obeležili su istoriju muzike nekim od najuzbudljivijih numera ikada snimljenih.

Kako su krajnji protivnici establišmenta postali globalni brend koji danas poznajemo? Ko je sve na tom putu stradao, a šta se zaboravilo? Može li se umetnik ikada zaista odvojiti od umetnosti?

Profimedia
 

Knjiga Lesli-En Džouns prati ovaj kontradiktorni, specifični i nezaustavljivi bend kroz nadanja, slavu i izgnanstvo tokom njihove slavne prošlosti pa i dalje u tekuće vode savremene rok scene. Dobri, loši, a često i ružni, evo Rolingstounsa kakvih nikada ranije nije bilo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike