Stonsi otkrili tajnu naziva novog albuma i predstavili spot u kojem se pojavljuje popularna glumica (FOTO/VIDEO)

07.09.2023

11:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Smrt Čarlija Votsa bila je podstrek za nove pesme

Stonsi otkrili tajnu naziva novog albuma i predstavili spot u kojem se pojavljuje popularna glumica (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Rolingstonsi su predstavili album "Hackney Diamonds", prvi posle 18 godina, kao i vodeći singl "Angry". Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud pojavili su se na sceni londonskog pozorišta Hackney Empire da razgovaraju o albumu, pre nego što je premijerno prikazan spot za pomenutu pesmu u kojem se pojavljuje glumica Sidni Svini.

Profimedia
 

Mik Džeger je rekao da je bend "prilično raspoložen" za snimanje nove muzike.

- Svaki dan je bio razbijanje oko dve ili tri pesme, tako da zadržite uzbuđenje - rekao je on za Rojters, nakon promocije koja je prenošena uživo.

- Album ima savremeni zvuk, sa mešavinom roka, balada, plesa i "kantri stvari" - otkrio je Džeger.

Čarijeva smrt kao podstrek

To je prvi album legendarnog benda posle smrti bubnjara Čarlija Votsa. Ričards, čije je partnerstvo u pisanju pesama sa Džegerom jedno od najuspešnijih u istoriji rokenrola, rekao je da je Votsova smrt 2021. podstakla bend da snimi novu muziku.

- Mislim da smo zbog Čarlijeve smrti osetili da i dalje trajemo i da još uvek treba da zadržimo identitet i da i dalje možemo da kažemo: "Hej, to je samo rokenrol. Ali znate, mi smo tu".

Profimedia
 

Razbijeno staklo posle pljačke

Bivši basista Stonsa Bill Vajman, novi bubnjar Stiv Džordan, bivši Bitls Pol Makartni i Stivi Vonder bili su uključeni u stvaranje albuma, rekli su članovi benda. Vud je naglasio da je Makartni, koji je svirao bas na jednoj numeri, bio oduševljen što može da snima sa Stounsima, starim rivalima Bitlsa iz 1960-ih godina. Album je sniman na više lokacija, uključujući London, Los Anđeles i Nasau.

Profimedia
 

Snimak, čiji se naslov odnosi na razbijeno staklo posle pljačke, biće pušten 20. oktobra. "Hackney Diamonds" je žargonski izraz za razbijeno staklo, a bend je svoje fanove zaintrigirao oglasom u lokalnim novinama "Hackney Gazette" za izmišljeni posao popravke stakla:

"Kada kažete dajte mi sklonište, mi ćemo popraviti vaše razbijene prozore", aludirajući tako na neke od najvećih pesama benda i na ime novog albuma.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike