Džoni Dep nije bio ni prvi, a ni drugi izbor za Džeka Speroua: Pre njega, osmorici ponuđena uloga (FOTO)

09.11.2023

20:30

0

Teško da bi danas mogli zamisliti nekog drugog kao čuvenog antijunaka

Džoni Dep nije bio ni prvi, a ni drugi izbor za Džeka Speroua: Pre njega, osmorici ponuđena uloga (FOTO)
Džoni Dep - Copyright Profimedia

Džoni Dep je tokom svoje dugogodišnje karijere uspeo da ovekoveči mnoge upečatljive likove, a svakako jedan od najpoznatijih je antijunak iz serijala "Pirati s Kariba", kapetan Džek Sperou.

Profimedia
 

Zanimljivo je da on nije bio ni pravi a ni drugi izbor za ekscentričnog gusara.

Prema izvorima svetskih medija, uz Depa je za ulogu bilo razmatrano osam glumaca, od kojih su neki odbili film, dok drugi, prema mišljenju Diznija, još nisu bili dovoljno popularni za takvu ulogu.

Evo kome je sve bila ponuđena uloga Džeka:

Majkl Kiton

Profimeida
 

Majkl Kiton je bio jedan od osmorice glumaca koji su razmatrani za ovu ulogu. On je oduševio sve  kao Betmen u filmovima 1989. i 1992. godine. Međutim on ipak iz nekog razloga nije izabran za ovu ulogu.

Džim Keri

Profimedia
 

Malo je falilo da Džim Keri dobije ulogu Džeka. Međutim, on je odbio ovu ulogu zbog komedije "Svemogući Brus" koja mu nije ostavljala dovoljno vremena da se posveti "Piratima sa Kariba".

Hju Džakman

Hju Džekmen, Venecija 2022./Profimedia
 

Hju Džakman je bio jedan od glavnih izbora za Pirata , ali pošto je X-Men bio jedini blokabaster u kojem je do tada glumio, Dizni je smatrao da ovaj australijski glumac nije dovoljno poznat za tu ulogu.    

Metju Mekonahi

Profimedia
 

Metju Mekonahi zvezda komedije "Munjeni i zbunjeni" i drame "Poslovni klub Dalas ", bio je razmatran za ulogu Džeka jer je direktore za kasting podsećao na Berta Lankastera, još jednog poznatog glumca koji je ovekovečio pirata, ali kao što znamo on opet na kraju nije završio u ulozi pirata.

Kristofer Voken

Profimedia
 

Iako nije poznato je li oskarovac Kristofer Voken završio na audiciji za Pirate s Kariba, on je bio jedan od najranijih izbora za ulogu Džeka, tvrde svetski mediji.  

Rik Mejal

Profimedia
 

Rik Mejal, britanski komičar koji je igrao u brojnim humorističkim serijama, kao što je "Crna Guja", takođe je bio u trci za ulogu Džeka Speroua, ali nije imao sreće. Mejal se trebao pojaviti i u serijalu Hari Poter kao duh Peeves, ali njegove scene su izbrisane pre premijere filma.

Keri Elves

Profimedia
 

Kerija Elvesa pamtimo po ulozi mladog avanturiste i pirata iz filma "Princeza nevesta" , a poznati glumac je skoro odglumio još jednog filmskog pirata. Iako se ne zna da li je glumac išao na audiciju za film, o njemu se jedno vreme ozbiljno razmišljalo kao Piratu sa Kariba.

Robert de Niro

Profimedia
 

Robert de Niro je odbio ovu ulogu. De Niro je nakon čitanja scenarija bio uveren da će film biti promašaj, ali se prevario jer su Pirati s Kariba postali jedna od najprofitabilnijih franšiza.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike