Pozorišna magija na fotografijama: Posebna posveta Jagošu Markoviću na izložbi "Heaven is a place where nothing ever happens" (FOTO)

15.01.2024

15:45

0

120 slika sa proba 27 predstava Beogradskog dramskog pozorišta

Pozorišna magija na fotografijama: Posebna posveta Jagošu Markoviću na izložbi "Heaven is a place where nothing ever happens" (FOTO)
Predstava "Sumrak bogova" - Copyright Promo / BDP / Dragana Udovičić

U Muzeju primenjene umetnosti, u utorak, 16. januara, u 19 časova, svečano će biti otvorena izložba pozorišne fotografije "Heaven is a place where nothing ever happens", autorke Dragane Udovičić.

Na izložbi će biti prikazano 120 fotografija sa proba 27 predstava Beogradskog dramskog pozorišta koje su nastale tokom 2022. i 2023. godine, uključujući i portrete glumaca iz predstava na sceni.

Promo / BDP / Dragana Udovičić
Predstava "Čitač"

Deo izložbenog prostora biće posvećen jednom od najistaknutijih pozorišnih reditelja zemlje i regiona, Jagošu Markoviću (1966-2023), kroz fotografije iz njegove predstave „Sumrak bogova“. Publika će fotografije moći da pogleda do 16. februara 2024. godine.

O autorki

Dragana Udovičić je diplomirala filmsku i tv kameru na Akademiji umetnosti u Beogradu 2014. godine i stekla zvanje diplomiranog umetnika višemedijske umetnosti.

Dobitnik je Vidovdanske nagrade za najboljeg studenta 2008–2009. godine. Od 2002. se profesionalno bavi fotografijom radeći za poznate dnevne novine i nedeljnike.

Promo / BDP / Dragana Udovičić
Predstava "Laž"

Izlagala je fotografije na više grupnih i jednoj samostalnoj izložbi.

Među grupnim izložbama se posebno izdvajaju izložba pod nazivom „Iz našeg ugla“ u galeriji Artkorner, izložba sa kolegom Hristom Rusevim iz Bugarske u sklopu projekta „Primenjena nostalgija“, pod pokroviteljstvom Ministarstva za evropske integracije u galeriji Narodne banke Srbije, kao i izložba „Beograd u vreme korone“ u Domu omladine pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike