Slikao je prostitutke i u isto vreme bio pobožan: Film o skandaloznom Karavađu, umetniku koji je živeo kao rok zvezda (FOTO/VIDEO)

26.12.2023

15:30

0

Ovo ostvarenje uskoro stiže u domaće bioskope

Slikao je prostitutke i u isto vreme bio pobožan: Film o skandaloznom Karavađu, umetniku koji je živeo kao rok zvezda (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "Senka Karavađa" - Copyright Promo/MCF

Buntovan i nemiran, pobožan i skandalozan, nezavisan i silovit, Karavađo je, kakvim ga reditelj Mikel Plaćido opisuje u ostvarenju "Senka Karavađa" (Caravaggio's Shadow) umetnik apsolutnog talenta u kom žive genijalnost i neposlušnost.

Promo/MCF
 

Od četvrtka, 28. decembra u domaćim bioskopima naći će se film "Senka Karavađa", o zamršenom i avanturističkom životu jednog od najvećih likovnih umetnika u istoriji, Mikelanđelu Merizi, poznatom kao Karavađo.  

Buntovnik protiv crkve

Duž Italije, 1610. godine, Karavađo je jedan od najbriljantnijih slikara svog vremena, ali i buntovnik protiv odluka crkve.

Obavešten da umetnik u svojim delima prikazuje prostitutke, lopove i skitnice, papa Pavle V naređuje vatikanskoj tajnoj službi da sprovede istragu o Karavađu nakon čega treba da odluči da li da slikara pomiluje ili ne, jer nakon što je osuđen na smrt zbog ubistva ljubavnog rivala, Karavađo to i traži.

Promo/MCF
 

Istraživač, poznat kao Senka, započinje istragu koja će ga navesti da otkrije poroke i vrline umetnika čiji život drži u rukama.

Nezavisan i silovit

Prema rečim reditelja Plaćida, film opisuje velikog umetnika poput rok zvezde koja živi u kovitlacu života i koja bi u današnja vremena nastanjivala Njujork ili London.

Promo/MCF
 

- Karavađo je došao u Rim, centar sveta, univerzum imigranata, prostitucije, kardinala, prinčeva i naslilnika. Mesto ogromnog bogatstva i ogromnog siromaštva, gde novac teče u palatama i gde beskućnici gladuju na uličicama.

Promo/MCF
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike