Novi korak u karijeri Miodraga Radonjića: 14. glumac za četiri godine (FOTO)

23.12.2023

08:05

0

Autor: Dejan Ćirić

"Vezan sam za BDP već 12 godina", ističe umetnik

Novi korak u karijeri Miodraga Radonjića: 14. glumac za četiri godine (FOTO)
Miodrag Radonjić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Glumac Miodrag Radonjić postao je član Beogradskog dramskog pozorišta. Posle potpisivanja za BDP, Radonjić je rekao da sa radošću dolazi u pozorište za koje je odavno vezan, gde je već radio nekoliko predstava, počev od "Usamljenog zapada" 2011. godine.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Vezan sam 12 godina za ovo pozorište. Radio sam "Prazan grad" 2015. godine i još tri naslova - "Baal", "Kad su cvetale tikve" i "Laž". Vezan sam za BDP još od kad sam išao u Treću gimnaziju i profesorka nas je često vodila na predstave - otkrio je glumac.

Promo/Dragana Udovičić
 

Uvek polazimo od nule

Radonjić je rekao da je odgovornost biti deo BDP-a, ali da u glumačkom poslu i inače svaka uloga donosi odgovornost.

- Naš posao je takav da uvek polazimo od nule. Što napraviš bolju ulogu, to ti je posle teža startna pozicija, jer onda ljudi očekuju da se to nadmaši - ističe glumac, poznat i po filmskom serijalu "Južni vetar" i ostvarenju "Indigo kristal".

Promo/Dragana Udovičić
 

Izuzetan glumački talenat

Direktor BDP-a Jug Radivojević je rekao da je Radonjić 14. glumac koji je za četiri godine ušao u stalni ansambl BDP-a. Podsetivši da je bio primljen i Miloš Biković, Radivojević je rekao da je cilj bio da BDP primi najtalentovanije i najperspektivnije glumce, ali i one koji su obeležiili srpsku teatarsku, televizijsku i filmsku scenu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Moja velika radost je što je Mićko postao član. On je ovde počeo kao student. Potpuno je briljirao u predstavi "Laž" i time potvrdio svoj izuzetan glumački talenat. Bio je i moj student na Fakultetu dramskih umetnosti, pratim njegov rad dosta dugo i apsolutno je zasluženo postao naš novi član - naveo je Radivojević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike