Metju Peri je pisao o infuzijama ketamina od kog je, navodno, preminuo: Stavili bi mi povez preko očiju, imao sam utisak da umirem

17.12.2023

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je veoma popularna ulična droga iz osamdesetih godina prošlog veka

Metju Peri je pisao o infuzijama ketamina od kog je, navodno, preminuo: Stavili bi mi povez preko očiju, imao sam utisak da umirem
Metju Peri - Copyright Profimedia

Prema najnovijim podacima koje je preneo Dejli Mejl, Metju Peri primio je infuziju ketamina 10 dana pre nego što je preminuo 28. oktobra. Medicinski istražitelj izvestio je da ketamin u telu ostaje oko tri-četiri sata, ali da terapija nije direktno mogla uzrokovati smrt. Glumcu je nivo ketamina u perifernoj krvi iznosio 3540 ng/ml, a u centralnoj 3271 ng/ml, dok je za pacijenta pod opštom anestezijom u bolnici nivo ketamina u krvi od 1000 do 6000 ng/ml.

Profimedia
 

- Verovatno se onesvestio i utopio se. Bolest koronarne arterije doprinosi pogoršanju učinaka miokarda na srce izazvanih ketaminom. Učinci buprenorfina navedeni su kao doprinosi, iako nisu na toksičnim nivoima, zbog aditivnih respiratornih učinaka kada su prisutni s visokim nivoima ketamina - objasnio je medicinski istražitelj.

Popularni glumac je u svojim memoarima „Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar“ pisao o infuzijama ketamina koje je svakodnevno dobijao tokom rehabilitacije u Švajcarskoj za vreme pandemije korona virusa. 

Profimedia
 

To se dešava kad umreš

Ketamin je bio veoma popularna ulična droga osamdesetih godina prošlog veka. Sada postoji sintetički oblik, a koristi se iz dva razloga: za ublažavanje bolova i pomoći kod depresije. Mogli su da je nazovu "Meti" - naveo je Peri i opisao kako je izgledao proces infuzije.

- Odveli bi me u sobu, stavili mi slušalice da mogu da slušam muziku i povez preko očiju i davali mi infuziju.

Promo/Laguna
 

Glumac je dodao da bi se tokom infuzije osećao kao da umire sat vremena.

Mislio sam "to se dešava kada umreš". I dalje bih se prijavio za to sranje jer je bilo nešto drugačije, a sve drugačije je dobro. Uzimanje ketamina je kao da te udare u glavu ogromnom srećnom lopatom. Ali mamurluk je bio težak i nadjačao je lopatu. Ketamin nije bio za mene - zaključio je Peri u svojim memoarima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike