Oglasila se porodica Metjua Perija: Ispuniće njegovu neostvarenu želju!

28.11.2023

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Odlučili su da ostvare taj cilj njemu u čast

Oglasila se porodica Metjua Perija: Ispuniće njegovu neostvarenu želju!
Copyright Profimedia

Porodica Metjua Perija oglasila se mesec dana posle njegove smrti, a njeni članovi su za magazin People govorili su o Fondaciji "Metju Peri" kojom žele da odaju počast preminulom glumcu.

Peri je tijekom života otvoreno govorio o svojoj borbi sa zavisnošću, o čemu je iskreno pisao i u svojoj knjizi, a njegova porodica se nada da će Fondacija pomoći i drugima koji se bore sa istim problemima.

Profimedia
 

- Važno nam je, kao porodici, da poštujemo njegovu zaostavštinu. Potencijal koji Fondacija ima da pomogne onima koji pate od ove bolesti nešto je što sa ponosom donosimo svetu - istakli su članovi Metjuove porodice. 

Profimedia
 

Kit Morison, Perijev očuh, pozvao je glumčeve obožavaoce da doniraju Fondaciji.

- Ovo nije nešto što obično radim, ali ove godine je drugačije. Učinite šta možete, bio bih vam zahvalan - napisao je na svom profilu na društvenoj mreži X.  

 

 

Kad umrem ne želim da "Prijatelji" budu prva stvar koja se spominje

Pre svoje prerane smrti, zvezda "Prijatelja" koja se decenijama borila sa zavisnošću od droge i alkohola, planirala je da osnuje Fondaciju za pomoć onima koji pate od zloupotrebe supstanci. Nakon što je Metju umro, njegova porodica je odlučila da ostvari taj cilj njemu u čast. 

Fondacija je pokrenuta je 3. novembra, s ciljem identifikovanja zavisnosti kao bolesti, rešavanja stigmi koje onemogućuju pojedince da traže i dobiju pomoć i žestoko zagovara bolje i pravednije lečenje. Veb stranica Fondacije trenutno sadrži crno-belu fotografiju pokojnog glumca uz inspirativan citat o Perijevoj želji da pomaže drugima, navodi index.hr. 

Profimedia
 

"Kad umrem, ne želim da 'Prijatelji' budu prva stvar koja se spominje. Želim da pomaganje drugima bude prva stvar koja se spominje. I živeću ostatak života dokazujući to. Zavisnost je previše moćna da bi iko mogao da je pobedi sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobediti", piše na stranici. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike