Snimanje rijalitija "Squid Game" se otelo kontroli: Da li će Netfliks završiti na sudu?

25.11.2023

11:35

0

U ovoj igri takmičari moraju da ostanu mirni kako bi ostali živi

Snimanje rijalitija "Squid Game" se otelo kontroli: Da li će Netfliks završiti na sudu?
Scena iz serije "Squid Game" - Copyright Profimedia

Dva anonimna takmičara rijalitija koji se snima prema scenariju južnokorejskse serije "Squid Game", zapretili su da će tužiti Netfliks nakon što su navodno zadobili povrede tokom snimanja.

Profimedia
 

Kako prenosi Deadline, dva anonimna učesnika su navodno pretrpela hipotermiju i oštećenje nerava dok su snimali po hladnom vremenu u Velikoj Britaniji. Njih dvojica su navodno zadobili povrede dok su snimali uvodnu igru rijalitija pod nazivom „Crveno svetlo, zeleno svetlo“.

Takmičari angažovali advokatsku kancelariju

Express Solicitors, britanska advokatska kancelarija koju su angažovala dvojica takmičara, tvrdi da su njihovi klijenti rizikovali svoje zdravlje tokom snimanja.

Reč je o igri „Crveno svetlo, zeleno svetlo“, koju je rijaliti šou pokušao da "imitira", i koja zahteva da igrači ostanu mirni kako bi ostali živi.

Profimedia
 

- Razumemo da ljudi ovo mogu videti kao klasičnu borbu Davida i Golijata sa kompanijom i njenim produkcijskim partnerima. Takmičari su mislili da učestvuju u nečemu zabavnom, a povređeni nisu očekivali da će patiti na način na koji su. Ostajete sa povredama nakon što ste proveli vreme u bolnim stresnim položajima na niskim temperaturama - izjavio je izvršni direktor Express Solicitorsa Daniel Slejd.

Još nije zvanično podneta tužba

S druge strane, portparol ovog rijaliti formata rekao je za Deadline da oni „shvataju dobrobit svojih takmičara izuzetno ozbiljno“, a još uvek niko od takmičara u ovom trenutku nije zvanično podneo tužbu.

Profimedia
 

"Squid Game:The Challenge" ima za cilj da pretvori popularnu seriju iz 2021. u pravu takmičarsku emisiju, ali bez smrtnih ishoda za razliku od serije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike