O čemu je pisala Sofija Kopola? Prva knjiga čuvene rediteljke otkriva mnoge tajne iz njenog života

31.05.2023

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Objavljivanje se očekuje na jesen

O čemu je pisala Sofija Kopola? Prva knjiga čuvene rediteljke otkriva mnoge tajne iz njenog života
Sofija Kopola - Copyright Profimedia

Američka glumica, rediteljka, producentkinja i scenaristkinja Sofija Kopola uskoro će se predstaviti i u ulozi književnice.

Autorka scenarija za čuveni film „Izgubljeni u prevodu” koji je i režirala, ovenčana je sa dve prestižne nagrade za ovo ostvarenje - Oskarom i Zlatnim globusom za najbolji scenario.

Profimedia
 

Život na 488 stranica

Poznata i po režiji filma „Marija Antoaneta”, ćerka poznatog reditelja Frensisa Forda Kopole odlučila je da se otisne i u književne vode. Na jesen bi trebalo da bude objavljena njena prva knjiga pod nazivom „Arhiva Sofije Kopole: 1999 - 2023” koja će na 488 stranica prikazati lične fotografije režiserke sa snimanja, crtane verzije scenarija, kolaže i još mnogo toga.

Najnoviji film

Do kraja godine, Kopola će predstaviti i svoj novi film „Prisila” o Prisili Prisli i njenoj vezi sa Elvisom, prenosi Politika. Film je rađen po Prisilinim memoarima „Elvis i ja”.

Glavne uloge u ovoj biografskoj drami tumače Kejli Spejni, poznata po ulozi u filmu „Teška vremena u El Rojalu” i Džejkob Elordi, jedan od glumaca u američkoj tinejdžerskoj televizijskoj seriji „Euforija”.

Profimedia
 

Svetska premijera ovog filma biće, najverovatnije, na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike