Jeziva nesreća u kojoj je poginula Dajana neće biti prikazana u "Kruni", ali hoće trenutak zbog kojeg je ceo svet plakao (FOTO/VIDEO)

13.11.2023

16:30

0

Očekuje se da će ovo biti najkontroverznija sezona do sada

Jeziva nesreća u kojoj je poginula Dajana neće biti prikazana u "Kruni", ali hoće trenutak zbog kojeg je ceo svet plakao (FOTO/VIDEO)
Princeza Dajana sa sinovima - Copyright Profimedia

Poslednja šesta sezona serije"Kruna" u kojem se prikazuje period neposredno pre i posle tragične pogibije princeze Dajane, biće dostupna na Netfliksu od četvrtka 16. novembra.

Iako prvih pet sezona obuhvata period više od 70 godina života različitih članova kraljevske porodice očekuje se da će ovo biti najkontroverznija sezona do sada.

Profimedia
 

Mnogi su strahovali da će trenutak saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Dajana biti prikazan u seriji, međutim tvorac Piter Morgan je takve tvrdnje odbacio.

Trenutak u kojem se svima srce slamalo

Takođe, veliku buru u javnosti je izazvala vest da će se u šestoj sezoni nakon smrti Dajane pojaviti njen duh, a Morgan je i na ove tvrdnje reagovao.

On je objasnio da se neće pojaviti "duh" u tradicionalnom značenju te reči već će se i dalje osećati prisustvo princeze, kao što je ona i danas prisutna u sećanjima mnogih.

Profimedia
 

Međutim, iako će jedan od najtragičnijih događaja, sam trenutak nesreće u seriji biti izbegnut, jedan drugi, zbog kojeg je ceo svet plakao, biće prikazan.

U pitanju je Dajanina sahrana, i trenutak u kojem se svima srca slamalo, kada Hari i Vilijam koji idu iza kovečga, na poslednjem ispraćaju svoje majke, navodi Vanity Fair.

Odlučujuća uloga princa Filipa

I dok su se Čarls i kraljica Elizabeta, pokušavali da izbore sa svim dužnostima koje su usledili nakon ovog tragičnog događaja, princ Filip je preuzeo ulogu da pomogne prinčevima, tada dečacima, Hariju i Vilijamu da oplakuju svoju majku. Njega u "Kruni" igra Džonatan Prajs.

Prinčevi Vilijam i Hari na sahrani princeze Dajane/Profimedia
 

Princ Filip je bio taj koji je uspeo da ubedi dečake da idu iza majčinog kovčega u pogrebnoj povorci od Kensigtonske palate do londonske Vestiminsterske opatije.

Upravo taj trenutak biće prikazan u šestoj sezoni "Krune".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike