Grci napravili haos zbog Anđeline Džoli i filma o Mariji Kalas: "Pa zar da Turčin igra našeg voljenog Onazisa?" (FOTO/VIDEO)

04.11.2023

18:00

1

Autor: Dejan Ćirić

Na društvenim mrežama gotovo da nije bilo onih koji su pozitivno komentarisali slavnu glumicu

Grci napravili haos zbog Anđeline Džoli i filma o Mariji Kalas: "Pa zar da Turčin igra našeg voljenog Onazisa?" (FOTO/VIDEO)
Anđelina Džoli - Copyright Profimedia

Novi film o Mariji Kalas, koji potpisuje Pablo Larain kao reditelj, a nezaboravnu opersku divu igra Anđelina Džoli, uveliko se snima na lokacijama u Parizu, Grčkoj, Budimpešti i Milanu.  

Profimedia
 

Grčki mediji pomno su pratili svaki korak glumice dok je nedavno boravila u gradiću Pirgosu na Peloponezu, u blizini drevne Olimpije, gde su snimane neke scene filma. Iako je bilo Grka koji su jedva čekali da krajičkom oka ugledaju holivudsku divu, slikaju je telefonom ili joj mahnu, većina onih koji su ostavljali komentare na društvenim mrežama osudila je glumačku podelu u još jednoj ekranizaciji poslednjih dana jedne od najvećih grčkih ikona.

Profimedia
 

Džolijeva nema harizmu Marije Kalas

"Anđelina Džoli u ulozi Marije Kalas? Ni fizička ni karakterna sličnost ne postoje, to je svima jasno, ali film će da proda pre svega dobar marketing, a prašina se uveliko diže i ide mu u prilog.", jedan je od komentara.

Profimedia
 

Među Grcima na društvenim mrežama gotovo da nije bilo onih koji su pozitivno komentarisali Džolijevu. Smatraju da apsolutno nema harizmu jedne Marije Kalas. Najčešća zamerka je što za ulogu nije uzeta neka reprezentativna grčka glumica i bilo je više konkretnih predloga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WHOOPSEE (@whoopsee.it)

S druge strane, bilo je i onih koji su smatrali da je izbor američke glumice prirodniji jer Kalasova poslednje decenije svog života jedva da je i govorila grčki. 

Profimedia
 

Uloga Onazisa poseban trn u oku

Neki zameraju zašto glumicu prati policija, koju plaćaju grčki građani. Zar holivudska zvezda nema novca za sopstvene telohranitelje i pratnju, pitaju se.

 Bilo je mnogo komičnih komentara, pa i onih prožetih politikom, a u odabiru glumaca poseban trn u oku bio im je Haluk Bilginer u ulozi Onazisa. 

„Pa zar Turčin da igra našeg voljenog Aristotela", pisali su neki.

Profimedia
 

Šezdesetdevetogodišenjem glumcu očigledno ni zavidna internacionalna karijera u Velikoj Britaniji i Holivudu nije mnogo pomogla da osvoji simpatije Grka u ulozi legendarnog brodovlasnika.

Osim ako ne promene mišljenje posle premijere 13. decembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rts

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike