Džordž Kluni snimio istinitu priču o neverovatnom sportskom podvigu: Autsajderi u borbi za olimpijsko zlato (FOTO/VIDEO)

20.10.2023

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film u svetske bioskope stiže 12. januara 2024. godine.

Džordž Kluni snimio istinitu priču o neverovatnom sportskom podvigu: Autsajderi u borbi za olimpijsko zlato (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Džordž Kluni je deveti put u karijeri stao iza kamere i režirao film "The Boys in the Boat", čiji je trejler upravo objavljen.

Reč je o adaptaciji romana koji govori o uspehu američkih veslača na Olimpijskim igrama u Berlinu tridesetih godina prošlog veka, koji je, zbog neverovatnog dostignuća atletičara Džesija Ovensa, ostao u senci. Naime, Ovens je osvojio čak četiri zlatne medalje (na 100 m, u skoku u dalj, 200 m i u štafeti) i taj je rekord držao punih 48 godina, dok njegov podvig na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984., nije ponovio Karl Luis.

Profimedia
 

Kako se navodi u zvaničnom sinopsisu filma, “ova istinita priča prati grupu autsajdera koji, na vrhuncu Velike depresije, dolaze u središte pažnje i bore se za olimpijsko zlato sa elitnim veslačkim reprezentacijama”.  

U veslačkom timu su mladići koji, osim što žele nešto da učine od svog života, ulaze u posadu kako bi uspeli da ostanu na fakultetu i vrate studentske kredite koji su svojim iznosima uvek goruća tema u Americi. Za razliku od ostalih timova, ova ekipa je sastavljena od članova radničke klase koji pokazuju koliko odlučnost i sportska sposobnost mogu nadvladati i najiskusnije atlete.

Profimedia
 

Uvek navijaš za autsajdere

- Veslanje je, naročito 1920-ih, bio jedan od najpopularnijih sportova u Sjedinjenim Američkim Državama. "The Boys in the Boat" govori o snažnim, žilavim klincima. Ali bili su siromašni i gladni. Veslaju jer je to jedini način da ostanu na fakultetu. Ulozi su za njih bili puno veći i to im je dalo prednost. Ovi momci se bore protiv starijih, zatim protiv dece iz bratstva, a onda protiv nacista. Svaki film koji smo pogledali, a da su prisutni autsajderi, navijaš za njih - rekao je Kluni.

Profimedia
 

Podsetimo da je slavni glumac kao reditelj debitovao 2002. godine sa filmom "Ispovest opasnog uma"  a zatim je usledila drama "Laku noć i srećno" 2005. godine koja je bila nominovana za šest Oskara. 

Film u svetske bioskope stiže 12. januara 2024. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike