Kad Džordž Kluni režira: Priča o autsajderima koji su postali šampioni (FOTO/VIDEO)

06.10.2023

17:30

0

Holivudski glumac po deveti put preuzima rediteljsku palicu

Kad Džordž Kluni režira: Priča o autsajderima koji su postali šampioni (FOTO/VIDEO)
Džordž Kluni - Copyright Profimedia

Holivudski glumac Džordž Kluni po deveti put će preuzeti rediteljsku palicu. Reč je o adaptaciji romana koji govori o uspehu američkih veslača na Olimpijskim igrama u Berlinu tridesetih godina prošlog veka.

Profimedia
 

Roman donosi američku sportsku priču s Olimpijskih igara u Berlinu koja je, zbog velikog uspeha atletičara Džesija Ovensa ostala u senci. Naime, Ovens je u Berlinu osvojio čak četiri zlatne medalje (na 100 m, u skoku u dalj, 200 m i u štafeti) i taj je rekord držao punih 48 godina, dok njegov podvig, na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984., nije ponovio Karl Luis.

Istinita priča

Film se zove "The Boys in the Boat". Kako stoji u zvaničnom sinopsisu, “ova istinita priča prati grupu autsajdera koji, na vrhuncu Velike depresije, dolaze u središte pažnje i bore se za olimpijsko zlato s elitnim veslačkim reprezentacijama”.  

Profimedia
 

Film "The Boys in the Boat" režira Džordž Kluni prema scenariju Marka L. Smitha, a u njemu glume Joel Edgerton, Callum Turner, Chris Diamantopoulos, Jack Mulhern, Sam Strike, Luke Slattery, Thomas Elms, Tom Varey, Bruce Herbelin-Earle, Wil Coban , James Wolk, Hadley Robinson i Courtney Hengeler .

Profimedia
 

Podsetimo da je Džordž Kluni kao reditelj debitovao 2002. godine sa filmom "Ispovest opasnog uma"  a zatim je usledila drama "Laku noć i srećno" 2005. godine koja je bila nominovana za šest Oskara. Kasnije su usledile režije za filmove "Prljava igra", "Martovske ide", "Predgrađe" i drugi.

Očekuje se da će premijera filma "The Boys in the Boat" biti održana na Božić 25. decembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike